• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Burgemeester roept op om corona-maatregelen op te volgen tijdens koopweekends

  18 december 2020

  NINOVE – Ook tijdens de koopweekends van 19 en 20 december en 26 en 27 december is het belangrijk om de corona-maatregelen goed op te volgen.

  Het afgelopen weekend verliep het in de winkelstraten behoorlijk rustig. Toch zal het de komende twee koopweekends zeker drukker zijn.

  Daarom gelden extra maatregelen. Zo zal je ook op de koopzondagen 20 en 27 december een mondmasker moeten dragen in het winkelgebied.

  Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “Veel winkels zullen de komende twee zondagen open zijn. Er zal dus ook meer volk afzakken naar de stad voor de eindejaarinkopen. We willen ook dan alles zo veilig mogelijk laten verlopen. Daarom verplichten we een mondmasker te dragen tijdens die koopzondagen.”

  Maatregelen

  Het is trouwens nog steeds niet de bedoeling om te gaan plezier-winkelen.

  • Je winkelt alleen en zo efficiënt mogelijk.
  • Klanten mogen niet langer dan 30 minuten in de handelszaak binnen.
  • Ook het aantal klanten in de winkel zelf zal beperkt zijn.
  • Mondmasker dragen en afstand houden is verplicht, ook in de wachtrij buiten.
  • In het winkelgebied moet je op het rechtervoetpad lopen.

  Politie, gemeenschapswachten en medewerkers van een beveiligingsfirma zien toe op de naleving van de maatregelen.

  Toiletten

  Nu de horeca gesloten is, voorziet de stad tijdelijk openbare toiletten aan de Hospitaalkapel (Burchtstraat). Deze zijn dagelijks (ook in het weekend) open tussen 10 en 18 uur. Er komt ook signalisatie naar deze toiletten.

  Schepen voor lokale economie Alain Triest (Open VLD): “Wekelijks evalueren we binnen de werkgroep lokale economie de genomen maatregelen. Afgelopen weekend waren alle winkels voor het eerst weer open. We leerden, dat we een aantal dingen nog kunnen verbeteren. Onder andere door het aanpassen van de signalisatie hopen we, dat mensen nog beter de looprichting volgen en niet te dicht bij elkaar lopen. Ook de signalisatie naar de toiletten zal een hulp zijn voor mensen, die niet weten waar ze anders terecht kunnen als de nood te hoog is.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons