Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld): “Waar kan je nog een cross organiseren?”

    18 maart 2023

    OUTER – De Ninoofse burgemeester blijft achter de beslissing van het schepencollege staan. “De organisatoren beschikken over alle gevraagde attesten.”

    Tania De Jonge reageert op de kritiek van de N-VA Ninove over de geplande motorcross op de terreinen aan de Bergstraat.

    Vlarem

    “Het schepencollege heeft hiervoor inderdaad de toestemming gegeven. Er is een melding gedaan, die voldeed aan de voorwaarden waarvan we akte namen. Het evenement werd getoetst aan de Vlarem-normen en het voldoet aan de afstandsregels. Het terrein is gelegen in landbouwgebied en het valt buiten de schoontijd, opgelegd door de afdeling Natuur en Bos”

    Voorwaarden

    Dat de brandweer bezorgd was over de bereikbaarheid bij slecht weer, klopt.

    “De dienst mobiliteit en de politie gaven om die reden een ongunstig advies. De vergunning is dan ook met voorwaarden afgeleverd: zorgen voor de toegankelijkheid voor de politie en de hulpdiensten. Het is een professionele organisatie en er zijn al investeringen gedaan om die toegankelijkheid mogelijk te maken. Zij beschikken over een veiligheidsboek en hebben ook alle gevraagde attesten. We doen maandag nog eens een inspectie op het terrein.”

    De burgemeester vraagt zich wel af, waar je tegenwoordig nog een cross kunt organiseren. “Nergens. Er zijn tal van crossers in onze streek, die elke week de verplaatsing maken naar de andere kant van het land of naar Nederland om hun lievelingssport te beoefenen. Dit is een éénmalig evenement en uiteraard zullen wij dit grondig evalueren.”

    Info: aktename stadsbestuur Ninove – lees ook ‘Openingsweekend motorcross aan de Bergstraat’ N-VA Ninove wil geen motorcross in Diepe Straten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons