Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “We focussen op sensibilisering en niet op plexischermen”

    07 mei 2021

    NINOVE – Net als verschillende van haar collega’s uit andere steden, zal de Ninoofse burgemeester het ‘plexiglasverbod’ op de terrassen van de lokale horeca niet afdwingen.

    Haar partijgenoot minister van Justitie Vincent Van Quickenborne kondigde vrijdagochtend 06 mei aan, dat terrassen geen plexischermen mogen plaatsen tussen de tafels om deze dichter tegen elkaar te kunnen zetten.

    De laattijdigheid van die aankondiging, 24 uur voor de heropening van de horeca, viel in heel wat steden in slechte aarde. Onder andere Gent, Brussel, Leuven, Oostende en Genk lieten meteen weten dat ze niet van plan zijn om dat verbod dit weekend te handhaven. Inmiddels is de lijst van revolterende burgemeesters lang.

    Te laat

    Ook Ninove sluit zich daarbij aan.

    “We hebben onze horecaplannen volledig uitgewerkt, samen met de taakgroep economie en met de schepen van lokale economie”, aldus burgemeester Tania De Jonge. “Er was tot op heden geen ministerieel besluit, waardoor we laat hebben moeten communiceren. Ik ben niet van plan om te handhaven op plexiglasschermen. Dit komt veel te laat en de politie focust vooral op sensibilisatie. Na het eerste weekend zullen we met de politie en de taskforce alles evalueren. Ik heb vertrouwen in onze horeca-uitbaters, dat ze de maatregelen strikt zullen laten naleven.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons