Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD):“Geen heksenjacht, wel alertheid”

    02 januari 2021

    NINOVE – Terugkerende reizigers uit rode zones moeten zich aanmelden bij een testcentrum. Maar hoe zal die controle concreet gebeuren?

    Vanaf 2 januari 2021 zullen reizigers na hun terugkeer een sms ontvangen. Daarmee moeten zij zich aanmelden bij een testcentrum, ook in Ninove.

    Alert

    Burgemeester Tania De Jonge: “De politie kan steeds controleren, vooral of de betrokken personen die uit een rode zone komen, de quarantaine naleven. Maar ook hier weer geen heksenjacht, wel alertheid. We moeten ons ervan bewust zijn, dat het niet naleven van de aangepaste maatregelen op dat vlak, het aantal besmettingen opnieuw zal doen toenemen.”

    Als je besmet bent, is het naleven van de quarantaine, de enige maatregel om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt.

    Oproep

    “Vooral personen zonder duidelijke symptomen en superverspreiders kunnen heel wat ellende veroorzaken. Dus nog eens een warme oproep: ben je besmet, blijf binnen. Het is de enige manier om de cirkel te doorbreken. In Ninove is overigens alles heel rustig gebleven met kerst en nieuwjaar. Ik wil iedereen daarvoor danken.”

    Inmiddels zijn in het testcentrum aan de Onderwijslaan tot en met 27 december 2020 al 3.335 tests uitgevoerd. Daarin zijn niet de preventieve testen van het personeel van het woon-zorgcentrum Klateringen begrepen (ongeveer 160 per week).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons