Buurtcomité Ter Duyst wil buurtinformatienetwerk uitbouwen

    08 februari 2019

    NINOVE – Het buurtcomité organiseert dinsdagavond 12 februari een informatieavond over de opstart en de werking van een buurtinformatienetwerk (BIN). Gelet op een recente inbrakengolf is de interesse daarvoor groot.

    Erna De Leeneer, voorzitter van het buurtcomité. “Een aantal buren hadden me aangesproken om ook hier een BIN op te starten. Tijdens onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie telden we toch al een 40-tal geïnteresseerden. Daarop hebben wij een eerste gesprek gehad met commissaris Benny Van Holder en zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik heb alle buren persoonlijk gecontacteerd en uitgenodigd voor een infoavond. Momenteel zijn 53 gezinnen uit de wijk ingeschreven; we verwachten dus een 80-tal aanwezigen.”

    Het onveiligheidsgevoel in de buurt is reëel. “Een goede maand terug zijn hier op 14 dagen tijd 11 inbraken gepleegd. Dieven namen zelfs de auto mee van voor de deur van een buur. Je kunt begrijpen dat onze mensen hier zeer open staan om een BIN op te richten. Natuurlijk zal niet elke geïnteresseerde ook actief daaraan meewerken. Maar als de informatie goed is gebracht, zal dit zeker meevallen.”

    Op die infoavond zullen burgemeester Tania De Jonge, commissaris Benny Van Holder, de wijkagent en de coördinator van de gemeenschapswachten aanwezig zijn om uitleg te geven.

    Praktisch

    • Datum en tijdstip: dinsdag 12 februari om 19.30 uur.
    • Plaats: KSA-lokaal, Lindendreef Ninove.
    Info: Erna De Leeneer, Ter Duystlaan 46 Ninove – erna.de.leeneer@skynet.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons