Code oranje wegens hoog risico op natuurbrand

    12 mei 2022

    OOST-VLAANDEREN – Natuur en Bos kondigt code oranje af in de provincie. Wees voorzichtig, rook niet en maak geen vuur in natuur- en bosgebieden.

    We bevinden ons in een periode van aanhoudende droogte, zonder neerslag van betekenis. Dit brengt een hoog risico op brandgevaar met zich mee. Daarom moet elk bijkomend risico op brand door het maken van vuur of roken in natuur- en bosgebieden worden vermeden.

    Code oranje

    Natuur en Bos kondigt code oranje af in haar bos- en natuurgebieden:

    • wees voorzichtig;
    • rook niet in natuur- en bosgebieden;
    • maak geen vuur;
    • laat kinderen niet zonder toezicht in een bos- of natuurgebied.

    De natuurbeheerders en de brandweer zijn zeer waakzaam. Als een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit met meer materieel en meer mankracht.

    Deze waarschuwing heeft betrekking op alle Oost-Vlaamse bos- en natuurgebieden van Natuur en Bos. In onze regio zijn dat het Neigembos, het Raspaillebos en De Nuchten.

    Het brandgevaar in de bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen of van private eigenaars is uiteraard gelijkaardig. Hier neem je dus best eenzelfde voorzichtigheid in acht.

    Info: Natuur en Bos.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons