Collega’s en schepen wuifden Marc Asselman uit

    01 juli 2021

    NINOVE – Het hoofd van de technische dienst Marc Asselman was woensdag 30 juni aan zijn laatste werkdag toe. Een goede reden voor het personeel en schepen Marc Torrekens om deze minzame man in beperkte kring te vieren. De genegenheid en de waardering waren wederzijds.

    Het einde van het schooljaar betekende voor Marc Asselman ook het einde van zijn actieve beroepsloopbaan. In de marge van het bescheiden afscheidsfeestje, hadden wij een rustig gesprek met hem.

    Diensthoofd

    Marc behoort tot die zeldzaam wordende groep ambtenaren, die een hele loopbaan voor eenzelfde werkgever hebben gewerkt. Al kreeg hij in de loop van de 38 jaar dienst wel verschillende andere functies en taken toegewezen en wou de dienst wel eens veranderen van naam en structuur.

    Die opdelingen en naamsveranderingen schetsen trouwens ook de evolutie van de stadsdiensten, sinds hij er in 1983 aan de slag ging als bouwkundig tekenaar.

    In de periode 2011-2012 kwam Marc in de meer uitvoerende dienst terecht. “Toen in 2016 de plaats van diensthoofd van de technische dienst vacant kwam, werd gevraagd of ik interesse had. Ik heb er toch even over nagedacht, want het is geen gemakkelijke job. Maar uiteindelijk ben ik op het aanbod ingegaan en heb ik die taak met volle inzet tot nu toe graag gedaan. Het is voor mij een mooie afsluiter van mijn loopbaan geweest.”

    Pensioen

    En dan is nu de volgende stap aangebroken: op pensioen. “Het is eigenlijk het ideale moment, aangezien ook de zomervakantie begint. Maar vervelen zal ik me zeker niet. Thuis wacht een lange kluslijst, waarmee ik toch een jaar zal bezig zijn. Nadien zijn er nog voldoende hobby’s.”

    En aangezien zijn Petra nog enkele werkjaren voor de boeg heeft, kan Marc ook huishoudelijke taken op zich nemen. “Ik zal haar regelmatig naar het werk voeren en gaan halen. In het huishouden ben ik wel geen kei, maar ik zal mijn best doen. Desnoods volg ik een aantal cursussen.”

    Voor een handige Harry mag dit geen onoverkomelijke hinderpaal zijn.

    We lieten hem na ons gesprek over aan de goede zorgen van zijn collega’s. “Een goede ploeg, met wie het aangenaam samenwerken was. Er waren soms mindere momenten, maar de inzet en de respons van de mannen gaven toch heel veel voldoening.”

    En toen was er volop tijd en gelegenheid voor de vele anekdotes, het zout op de patatten van een welgevulde loopbaan.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons