Controleer de geldigheidsduur van je rijbewijs

  04 juli 2020

  NINOVE – Het elektronische Europese rijbewijs (bankkaartmodel) bestaat hier sinds 7 juli 2010. Net zoals de elektronische identiteitskaart (eID) is dit rijbewijs slechts 10 jaar geldig. Daarna moet je het dus vernieuwen in het stadhuis.

  Momenteel ontvangt geen brief wanneer jouw rijbewijs vervalt. Dus controleer je best zelf de einddatum. Vraag tijdig de hernieuwing van jouw rijbewijs aan.

  Vernieuwen

  • Maak een afspraak via 054-50 50 50.
  • Breng je identiteitskaart en oud rijbewijs mee.
  • Het nieuwe rijbewijs kost € 25 (betalen met Bancontact).
  • Na 5 werkdagen kan je jouw rijbewijs afhalen aan het snelloket in het stadhuis.

  Omruilen

  Je papieren rijbewijs blijft geldig tot 2033. Je moet dit dus niet laten vervangen, op voorwaarde dat:

  • het document in goede staat is,
  • alle tekst leesbaar is,
  • de foto op het rijbewijs overeenkomt met het huidige uitzicht van de houder.

  Tip

  Vernieuw je rijbewijs wanneer je de eID moet vervangen. Zo loopt de periode van geldigheid gelijk. Wanneer je een oproep krijgt voor de vervanging van je eID moet je dan ook je rijbewijs laten vervangen.

  Info: dienst burgerzaken – 054-50 50 50 – bevolking@ninove.be.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons