Corona-opstoot in WZC Klateringen wellicht voorbij

    24 maart 2022

    NINOVE – Een 70-tal bewoners (40 %) van het woon-zorgcentrum (WZC) Klateringen raakte rond de krokusvakantie besmet. “De symptomen waren eerder mild en we hopen dat vrijdag aanstaande alles achter de rug is”, bevestigde directeur Steven Sonck.

    De corona-uitbraak begon rond de krokusvakantie.

    “Sindsdien hebben we al drie keer om de vijf dagen getest en de laatste keer telden we nog maar twee besmettingen. In totaal gaat het toch om een 70-tal bewoners, zowat 40 procent.”

    Besmetting

    Hoe de besmetting is gebeurd, valt moeilijk te achterhalen.

    “Twee familieleden hadden ons na een bezoek laten weten, dat ze positief hadden getest. Ook enkele personeelsleden bleken positief. Het komt via verschillende kanalen. Ik hoor hetzelfde bij de collega’s in Aalst en Geraardsbergen.”

    Symptomen

    De gevolgen van die opstoot vallen mee.

    “De meeste mensen vertonen milde symptomen als een hoest of diarree, sommige zelfs helemaal niet. Al onze bewoners zijn inmiddels drie keer gevaccineerd en de risicopatiënten kregen zelfs een vierde prik. Dat en de milde corona-variant zorgden voor een groot verschil met de besmettingen in volle pandemie.”

    Maatregelen

    Het was dan ook zaak om met een beperkt aantal maatregelen de bewoners toch voldoende bewegingsvrijheid te gunnen.

    “We vroegen de familie om het bezoek wat te beperken en bij voorkeur buiten te wandelen. We hebben wel weer de verdiepingen van elkaar gescheiden en de cafetaria gesloten. Die hopen wij vrijdag te heropenen. Vanaf nu kunnen we weer wat losser omgaan in de hoop, dat er niet snel weer een nieuwe variant opduikt.”

    Info: WZC Klateringen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons