Coronalert maakt snellere contactopsporing mogelijk

    08 oktober 2020

    ALGEMEEN – De applicatie (app) ‘Coronalert’ waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand, die besmet is met het corona-virus. Ook voor contacten die je niet persoonlijk kent.

    De app registreert via Bluetooth wanneer je met anderen in contact komt, op minder dan 1,5 meter en langer dan 15 minuten. Bijvoorbeeld wanneer je op de trein, de bus of café naast iemand zit.

    Waarschuwing

    Dankzij de app krijg je automatisch een waarschuwing als je in contact kwam met een besmette persoon. Tenminste als die andere persoon ook de app gebruikte toen jullie in contact kwamen.

    Dat gebeurt anoniem. Je weet niet wie de besmette persoon is en waar of wanneer er contact was. Wel dat er een risico op besmetting is.

    Testresultaat

    Laat je een coronatest afnemen, dan kun je het resultaat direct in de app ontvangen. Zo ben je meteen op de hoogte en kan je sneller voorzorgen nemen om anderen te beschermen bij een positieve test.

    Laat de code van je app registeren of voer zelf de testcode in die je kreeg van je arts.

    Praktisch

    • Download de app gratis via App Store of Google Play.
    • Installeer deze app en geef je toestemming om Bluetooth te gebruiken. Zet je Bluetooth niet uit.
    • Controleer regelmatig je meldingen.

    Info: Coronalert.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons