• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Dan toch feestverlichting voor de Stationsstraat

  10 december 2020

  NINOVE – Facebook stond de afgelopen dagen op stelten. Blijkbaar was de Stationsstraat uit de boot gevallen toen een firma in opdracht van de stad de feestverlichting had aangebracht. Uiteindelijk is de fout rechtgezet: tussen de Vijfhoek en Passage hangen drie lichtslingers over de straat.

  De Stooësjenbeirg kan opgelucht herademen: de fout is rechtgezet.

  “Dat was geen vergetelheid, maar een vergissing”, aldus schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD). “Toen we de opdracht gaven, hebben wij het kernwinkelgebied opgegeven voor het ophangen van de verlichting. Ik heb niet gezien, dat dit gedeelte van de Stationsstraat daarin niet was opgenomen. Mijn fout.”

  Kostprijs

  De schepen hoopt ook, dat inmiddels de elektriciteitsproblemen met de lichtslingers her en der zijn opgelost. “Maar de huidige verlichingsarmaturen zijn wel verouderd. Volgend jaar komt er een aanbesteding voor een nieuw raamcontract.”

  De huidige sfeerverlichting kost € 40.000 per keer, dat ze ophangt. Daarin is niet de extra verlichting begrepen voor het Oud Stadhuis, de Liberale Kring, de Koepoort, de Hospitaalkapel, de bibliotheek, het cc De Plomblom en ’t  Oeverstekske.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons