Dank een boer voor kerst

    19 december 2022

    ALGEMEEN – Iedere hap die we eten tijdens de feestdagen hebben we te danken aan een boer. Louis De Jaeger, lanceerde daarom de campagne ‘Dank een Boer’.

    “Er is geen enkel beroep zo levensnoodzakelijk is als dat van boer”, zegt De Jaeger. “Toch zetten we ze als maatschappij enorm onder druk. Landbouwers werken dag en nacht zodat wij geen honger hebben. Hiervoor verdienen ze meer appreciatie. We trachten boeren in het zuiden een eerlijke prijs te betalen via Fairtrade. Het wordt tijd, dat we ook boeren van eigen bodem fair betalen.”

    Hard

    Een boer kan geen vrijaf nemen, want als een koe op kerstnacht moet bevallen, moet hij zijn kerstbuche onmiddellijk laten vallen.

    Boer zijn is een mooi beroep, maar kan ook eenzaam zijn. Het harde werken en altijd gebonden zijn aan het land kan voor een vorm van isolement zorgen.

    Dank

    “Ondanks dat boeren de belangrijkste reden zijn, dat er überhaupt een kerstmaaltijd op je bord zal liggen, worden ze hiervoor te weinig gewaardeerd, zowel financieel als emotioneel. Je kunt het eerste probleem oplossen door bijvoorbeeld lokaler te kopen of direct van bij de boer. Het tweede gaat nog gemakkelijker en kost je nog geen vijf minuutjes.”

    Om de kerstwarmte ook te delen met de boeren lanceert hij de actie ‘Dank een Boer’.

    “Zoek je dichtstbijzijnde boer, ga langs en vertel simpelweg hoe dankbaar je bent, dat zij ons voedsel voorzien. Een simpele bedanking is voldoende, een kleine attentie hoeft niet maar is altijd fijn. Zo kan je met je kinderen een cake bakken, hen een bloempje geven of gewoon een kaartje schrijven. Het kleinste gebaar kan een wereld van verschil betekenen.”

    Info: bedank een boer voor kerst –bekijk hier het campagnefilmpje.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons