De drie fonteinen zullen weer spuiten of toch niet?

    23 juli 2020
    De fontein op het dr. Hemerijckxplein zou na een opkuis terug spuiten.

    NINOVE – De stadsdiensten zijn bezig met het reinigen en vullen van de fonteinen vooraan en achteraan op de Graanmarkt en op het dr. Hemerijckxplein. Dit jaar waren ze nog niet in werking.

    Voor de liefhebbers van geuze, kriek en lambik: het gaat niet om De Drie Fonteinen in Beersel. We spreken over de drie fonteinen, die het Ninoofse straatbeeld moeten opfleuren. Ze hebben dit jaar nog niet gespoten, terwijl dat in Oudenaarde en Aalst wel het geval is. Onze zegsman in Geraardsbergen bevestigt ook daar een spuitende fontein op de Vesten en het manneken pis plast in zijn nis op de Markt onvermoeibaar door.

    Samenscholing

    Waarom dan niet in Ninove, vroegen wij begin deze week aan schepen Marc Torrekens (Open VLD). Donderdag 23 juli kwam het verlossende antwoord: “De stadsdiensten zijn momenteel bezig met het kuisen en het vullen van de fonteinen. Morgen zouden ze moeten werken. Een en ander had te maken met de corona-maatregelen. Normaal gaan de fonteinen aan in maart. Om samenscholingen te vermijden, waren ze op last van hogerhand niet aangezet. Maar onze noodplanambtenaar heeft gisterenavond van de diensten van de gouverneur de toelating gekregen.”

    Merkwaardig, dat ze nu wel mogen spuiten, terwijl de besmettingen weer fors toenemen. “Ja, ik begrijp ook niet waarom nu wel een toelating is gegeven. We zullen de bijkomende maatregelen afwachten, want misschien zouden de fonteinen dan toch niet aankunnen. Ik hoop alvast dat het gezond verstand mag zegevieren.”

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons