De Foxen schenken € 6.000 aan goede doelen

    19 december 2022

    ASPELARE – De wielervrienden De Foxen stoppen met de organisatie van wielerwedstrijden. De reden: een gebrek aan opvolging in het bestuur. Het resterend bedrag van de kas verdelen ze onder 6 lokale verenigingen.

    De Foxen hebben in Aspelare gedurende 20 jaar tal van wedstrijden georganiseerd. Ze zijn begonnen met wedstrijden voor nieuwelingen, nadien voor beloften en elite zonder contract. Gedurende 3 jaar maakten ze ook deel uit van de driedaagse van Oost-Vlaanderen.

    Stoppen

    Maar de bestuursleden Mario Van Der Haegen, Wim Van De Perre, Alain Triest en Frans Wauters besloten om te stoppen in schoonheid. Mario: “Corona heeft voor een deel meegespeeld in die beslissing. Het is niet gemakkelijk meer om nog langs te gaan bij sponsors en voldoende middelen in kas te krijgen.”

    Maar steeds meer organisatoren geven er de brui aan door de almaar strenger wordende voorschriften van de wielerbond. Deze drijven de kostprijs steeds verder op. Wim: “Als je vandaag een wedstrijd wilt organiseren, moet je bijvoorbeeld ook al een veiligheidscoördinator aanstellen en de administratie breidt eveneens steeds verder uit.”

    De organisatoren stelden ook vast, dat er steeds minder belangstelling was van de lokale bewoners. Aan wielrenners was er dan weer geen gebrek. Alain: “We hebben steeds veel voldoening gehaald uit de organisaties, die leven brachten in het dorp. We kijken dan ook met plezier terug op de afgelopen 20 jaar en sluiten het hoofdstuk in schoonheid af.”

    Schenkingen

    Doordat de laatste geplande editie op het laatste nippertje niet kon doorgaan wegens de coronamaatregelen, was er nog een kleine € 6.000 in kas. Ze verdelen dat bedrag onder 6 lokale verenigingen: scouts en gidsen Mandus, Okra Aspelare, de Gezinsbond, het Davidfonds, de vzw Benefiet Haïti en Schoonderhage Muylem.

    Het zijn verenigingen die zich inzetten voor anderen en zorgen voor een bruisend dorpsleven.

    De bestuursleden willen tot slot iedereen bedanken, die betrokken was bij de organisatie, de sponsors en de medewerkers.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons