De ILvA past voorschotbedrag aan verbruik aan

    23 maart 2022

    REGIO – De Intercommunale Land van Aalst stuurde de gebruikers een betalingsuitnodiging op basis van het verbruik tijdens de voorgaande periode. Het voorschot zou moeten volstaan voor 6 maand.

    Tot nu toe vroeg de ILvA in elke betalingsuitnodiging om een voorschot van € 35 te betalen op de afvalrekening. Dit is theoretisch het gemiddelde bedrag voor een gezin om 6 maand lang afval aan te bieden.

    Inmiddels is het gewogen diftar (gedifferentieerd tarief) al een tijdje in voege en weet de maatschappij hoeveel afval een gezin effectief aanbiedt.

    Verbruik

    Daarom is het bedrag op de betalingsuitnodiging aangepast aan het effectieve afvalverbruik. In elke betalingsuitnodiging zal dit voorstel steeds aangepast zijn naargelang het verbruik van de afgelopen periode. Het voorgestelde bedrag kan dus elk keer anders zijn.

    Om dit te berekenen gebruikt de ILvA enkel de gegevens van de afvalinzameling via de rest- en de GFT-container, niet het afvalverbruik op het recyclagepark.

    Het voorschotbedrag is maximaal € 100. Als je nog € 35 krijgt als voorstel, kom je normaal gezien met dit bedrag toe voor 6 maand.

    Je bent niet verplicht om het voorgestelde bedrag te storten. Je kunt een voorschot naar eigen keuze op je afvalrekening zetten.

    Info: de correcte betaalgegevens vind je terug op Mijn ILvA account.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons