De Kalmoes mag begeleidingsactiviteiten hervatten

    13 november 2020

    MEERBEKE – Zorgmanège De Kalmoes vzw kreeg de toelating om haar activiteiten verder te zetten.

    In het begin van deze maand brachten we nog een reportage over De Kalmoes en de problemen, die de corona-maatregelen voor de zorgmanège betekenden.

    Donderdag  12 november kon Isabelle Meert echter goed nieuws aankondigen op de Facebook-pagina: “De Kalmoes vzw mag haar activiteiten verder zetten in deze corona-tijden. Evenwel met inachtneming van alle mogelijke veiligheidsmaatregelen. We kunnen dus blijvend ondersteuning bieden aan onze mensen, die het zo hard nodig hebben. Dank u stad Ninove!”

    Begeleiding

    Dat het niet om zomaar een gewone manège gaat, wil Isabelle toch nog eens verduidelijken. “De lessen hebben steeds plaats in het kader van therapie en begeleidingswerk. Ze passen binnen de psychologische en orthopedagogische ondersteuning, die we bieden aan ouders, begeleiding en familieleden die opvang verlenen. We geven geen groepslessen, alles gebeurt individueel.”

    De Kalmoes is geen manege in de strikte zin van het woord. “We organiseren geen kampen, geen groepslessen, geen extra’s. Alle materiaal is ontsmet en kijken we rigoureus na. Er is een maximum van personen in elke plaats voorzien. We werken met 1 persoon per uur, met een maximum van 4 personen per avond. Deze bezetting is strikt geregeld. De hele functie van onze vereniging is hulp en bijstand bieden, zonder enig winstoogmerk of verdienste.”

    Info: De KalmoesHet is beklemmend stil in De Kalmoes.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons