De Kleine Dender gaat dicht op 7 maart

    03 maart 2023

    NINOVE – Na het hondenzwemmen gaat De Kleine Dender dicht. Amateurfotografen kunnen op 7 maart nog wat beelden maken en daarna start de renovatie gedurende 15 tot 18 maand.

    Nadat de zwemmers hun laatste baantjes hebben getrokken, kunnen maandag 6 maart honden nog even een duik nemen in het zwembad, vanaf 16.15 uur.

    Schepen Marc Torrekens (Open Vld), bevoegd voor sport: “Dit wordt een unieke gebeurtenis. Omdat dit de laatste openingsdag van het zwembad is en het water daarna wegloopt, krijgen viervoeters de kans om te zwemmen. Zo zorgen we voor een ludieke afsluiter, voorleer de deuren voor anderhalf jaar dicht gaan.”

    Inschrijven is verplicht en kan vanaf 1 maart via de website van de stad of aan de balie van het zwembad.

    Fotomoment

    Dinsdag 7 maart is het zwembad dan dicht en loopt het leeg. In de weken daarna gebeuren de voorbereidingen voor de verbouwingswerken.

    Die dinsdag krijgen (amateur)fotografen tussen 9 en 10 uur nog een laatste kans om het huidige zwembad op de gevoelige plaat vast te leggen. Wie interesse heeft kan hiervoor een seintje geven via dekleinedender@ninove.be.

    Renovatie

    De stad gaat voor de renovatie en de uitbating naderhand een publiek-private samenwerking (PPS) aan met Sportoase.

    De duurtijd van de renovatie is geraamd op 15 tot 18 maand en moet het gebouw een volledige nieuwe aanblik en beleving geven, met extra ruimte en voorzieningen en aandacht voor het energieverbruik.

    De plannen, timing en vorderingen kun je volgen op renovatie De Kleine Dender.

    Lees ook: ‘Hondenzwemmen tijdens laatste open dag…’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons