De mens achter prof. dr. Steven Van Gucht

  01 juli 2020

  DENDERLEEUW – Steven Van Gucht is een naam, die we leerden kennen tijdens deze corona-crisis. Ninofmedia had een aangenaam gesprek bij de professor thuis.

  Denderleeuw mag dan wel niet onder Ninove vallen, ver weg ligt het niet. En wanneer een van de gezichten rond COVID-19 zo dichtbij woont, is dat reden genoeg om onze buurgemeente aan te doen.

  In het nieuws valt Steven Van Gucht op door zijn bescheidenheid, zijn sereniteit, zijn aangename manier van vertellen. Ook tijdens ons gesprek was het niet anders.

  De man heeft nochtans heel wat op zijn palmares staan. Zo heeft deze viroloog, werkzaam bij Sciensano, niet enkel een master en doctoraat dierengeneeskunde behaald. Hij is ook gespecialiseerd in ziekten zoals bof, rabiës, baarmoederhalskanker en allerlei vormen van hepatitis. Daarbovenop is professor Van Gucht ook interfederaal woordvoerder van het crisiscentrum rond het nieuwe corona-virus.

  Wij waren vooral benieuwd naar de mens achter de professor. Hoe gaat hij om met de plotse bekendheid? Hoe staat hij tegenover de kritiek, die bij deze crisis hoort? Hoe ervaart hij de ietwat bizarre tijden en hoe ziet hij de toekomst?

  Een interessant gesprek!

  BDB

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons