De moeilijke combinatie van eten, drinken, roken en mondmaskers

    03 februari 2021

    NINOVE – De lokale politie stelde de afgelopen weken vast, dat sommigen misbruik maken van de uitzonderingen op de mondmaskerplicht. Vooral onder het mom van eten, drinken of roken zou dit het geval zijn.

    Commissaris Leen Van Handenhove: “Voornamelijk scholieren doen dit wanneer ze op weg zijn naar het station, een bushalte of school. Ze houden een blikje, beker of broodje in de hand, maar eten of drinken niet of slechts sporadisch. Meestal gebeurt dit in groep.”

    De regels zijn nochtans duidelijk, aldus de  commissaris: “Wie zich in groep verplaatst zonder mondmasker en hierbij de sociale afstand niet kan garanderen, begaat een inbreuk en zal worden geverbaliseerd. Hetzelfde geldt indien we vaststellen, dat je het mondmasker veel langer afzet dan noodzakelijk om te eten, te drinken of te roken.”

    Rekening houdend met de opmars van de Britse Covid-variant, die dubbel zo krachtig blijkt te zijn, vormt dit gedrag nog meer dan voordien een risico voor de algemene volksgezondheid. Daarom vraagt de lokale politie met aandrang niet te drinken, te eten of te roken wanneer je stapt. “Doe dit op een plaats, waar je de onderlinge voorgeschreven afstand en deze tot de voorbijgangers kunt bewaren.”

    Minderheid

    Burgemeester De Jonge (Open VLD) voegt hieraan toe, dat heel wat mensen en jongeren zich heel goed houden aan de maatregelen.

    “Het gaat om een kleine minderheid. Toch moeten zij beseffen dat ze door de maatregelen niet na te leven, heel wat andere mensen in gevaar brengen. Ze zijn mee de oorzaak van het stijgen van de cijfers. We beseffen dat het niet eenvoudig is, maar we moeten nog even doorzetten. Hou je aan de regels, we kijken allemaal uit naar een normaal leven op weg naar de vrijheid.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons