De Ninovieters, de stad en het Sociaal Huis helpen elkaar

    24 maart 2020

    NINOVE – Naast het groot spontaan vrijwilligersaanbod hebben ook de sociale diensten van de stad een hele reeks maatregelen uitgewerkt om kwetsbare personen, gezinnen en ouderen te ondersteunen.

    “Deze corona-crisis is voor ieder van ons een moeilijke tijd”, zegt schepen van sociale zaken Veerle Cosyns (Samen). “Kwetsbare personen, gezinnen en ouderen zijn extra zwaar getroffen. De verschillende sociale diensten van de stad en het OCMW verrichten schitterend teamwerk om deze moeilijke tijd voor hen wat draaglijker te maken.”

    De medewerkers van het Sociaal Huis en het ontmoetingscentrum De Fontein bellen daarom honderden Ninovieters op om na te gaan of ze hen op enige manier kunnen ondersteunen. De stad doet dit niet alleen en werkt hiervoor ook samen met Teledienst, Ninove Welzijn en Werkpunt vzw. “De afgelopen twee weken zijn al heel wat burgers opgebeld”, aldus de schepen.“Zolang deze crisis aanhoudt, zullen de sociale diensten minstens eenmaal per week contact blijven onderhouden. Ze bellen ondermeer naar mensen met een zorgdossier bij de stad, bezoekers van het ontmoetingscentrum, de bewoners van de serviceflats, nieuwkomers…”

    Ondertussen is ook een kaartje gelanceerd, dat iedereen kan gebruiken om hulp aan te bieden bij zijn buren. Het kaartje kan je binnenkort uitknippen in Ninove Info. Nu kan je het al downloaden op www.ninove.be/verspreid-solidariteit-ninove.

    Sociaal Huis bereikbaar

    Heb je een (zorg)vraag voor het Sociaal Huis? Heb je financiële moeilijkheden? Is het moeilijk om eten te kopen voor je gezin of jezelf? Lijd je ontzettend onder het sociaal isolement of voel je je heel bang en onrustig?

    Het team permanentie blijft elke weekdag telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 16 uur op 054-50 50 50 (niet op vrijdagnamiddag) of via mail op permanentie@sociaalhuisninove.be.

    Je kan in het Sociaal Huis ook terecht voor (nood)hulpverlening of het opladen van je budgetmeter, maar enkel op afspraak.

    Ook de andere stadsdiensten blijven telefonisch bereikbaar op het nummer 054-50 50 50. Langskomen in het stadhuis kan enkel na afspraak en voor hoogdringende zaken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons