• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  De plaatselijke maatregelen tegen het coronavirus: een overzicht

  11 maart 2020

  NINOVE – Een aantal maatregelen zijn ook lokaal van kracht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in de woonzorgcentra, maar ook tijdens het kevertreffen.

  Het Vlaams Agentschap legt nieuwe maatregelen op om de verspreiding van het Corona-virus in de woonzorgcentra (WZC) maximaal te beperken.

  WZC Klateringen

  • De bezoekuren zijn beperkt: van 10 uur tot 18.00 uur. Bezoekers moeten zich registreren aan de balie.
  • De schuifdeur aan de hoofdingang is de enige toegang tot het WZC. Zondag 15 maart (kevertreffen) zijn de deuren dicht om gelegenheidsgebruikers voor de toiletten te weren. Echte bezoekers kunnen aanbellen.
  • Alle activiteiten en evenementen met externen zijn voorlopig stopgezet. Kleinere activiteiten met enkel bewoners kunnen voorlopig nog wel.
  • Het paasfeest van 9 april is afgelast. Een andere feest op latere datum komt eventueel in de plaats.
  • Ontmoetingscentrum Fontein is vanaf donderdag 11 maart tot en met maandag 13 april 2020 gesloten. Tijdens deze periode zijn er geen maaltijden en geen activiteiten.

  WZC Wilgendries

  De private woonzorgcentra in Aspelare, Meerbeke en Voorde sluiten zich aan bij de nieuwe maatregelen, die Vlaams Agentschap oplegt, om verspreiding van het corona-virus in WZC’s  maximaal te beperken.

  Maarten Drieghe: “We beperken ook het bezoek en de bezoekuren tussen 10 uur en 18 uur. Kinderen onder de 16 jaar laten wij voorlopig niet meer toe. Verder letten wij op de strikte toepassing van de hand- en hoesthygiëne, samen met de algemene maatregelen en richtlijnen, die gelden in onze woonzorgcentra.”

  Kevertreffen

  De federale regering raadt aan om indoor evenementen met meer dan 1.000 mensen te verbieden gedurende de hele maand maart. Het kevertreffen valt daar als openluchtevenement niet onder. Het heeft zondag 15 maart plaats in het stadscentrum.

  “Er gelden wel enkele (beperkte) maatregelen“, aldus organisator Frederik Peeters. “Wij communiceren op onze website over een aantal logische voorzorgen i.v.m. handhygiëne en dergelijke. We zullen deze ook afficheren en via flyers verspreiden.”

  Info: WZC KlateringenWZC Wilgendries – Freddyfiles.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons