De stad koopt de Moeremanssite

    22 oktober 2018

    NINOVE – De stad betaalt € 1.395.000 voor de aankoop van de Moeremanssite. Deze aankoop gebeurt om de lokale economie te stimuleren en te ondersteunen. De beslissing tot aankoop ligt ter goedkeuring voor op de gemeenteraad van 25 oktober.

    De gemeenteraad keurde al op 21 juni 2018 het principe goed tot aankoop in der minne om reden van openbaar nut van de Moeremanssite achter de Burchtdam. De totale prijs: € 1.395.000.

    Het stadbestuur legt de definitieve aankoop in der minne voor aan de gemeenteraad van 25 oktober, samen met een budgetwijziging over het dienstjaar 2018. Daarin is een krediet van € 1.400.000 voorzien in de investeringsenveloppe.

    De aankoop geldt omvat het volgende:

    • een perceel tuingrond aan de Burchtdam (17a 27ca),
    • een perceel grond met landgebouw aan de Paternostergang (21ca),
    • een perceel weide in de Paternosterstraat (13a 96ca),
    • een perceel boomgaard in de Burchtweiden (60a 29ca),
    • een industriegebouw op en met grond en aanhorigheden Burchtdam 4 (34a 57ca).

    De echte ontwikkeling en realisatie van deze zone zullen een taak zijn voor de volgende legislatuur. De optie blijft een mix van wonen, werken en genieten, met een aantal publiek toegankelijke functies op het gelijkvloers van het industriegebouw. Uiteindelijk is het de bedoeling om met dit project de lokale economie te stimuleren en te ondersteunen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons