De stad wil Groeneweg omvormen tot een nieuwe wijk

    29 april 2021

    NINOVE – Samen met andere partners, wil de stad de wijk omvormen tot een echte WIJ-k. De Groeneweg is geselecteerd voor een leertraject om daarvan werk te maken.

    De wijk Groeneweg dateert uit de jaren zestig en zeventig van de voorgaande eeuw. De wijk is zo’n 13 hectare groot en ligt op wandelafstand van het centrum en het NMBS-station. Een grondige omvorming is nodig op het vlak van energiegebruik, de kwaliteit van de woningen en de omgeving.

    WIJ-k

    De stad wil daar werk van maken. Ze doet dit met de sociale huisvestingsmaatschappij Ninove Welzijn en basisschool De Lettertuin. Het doel is te komen tot een échte WIJ-k: een duurzame, toekomstgerichte en inclusieve woonomgeving met aandacht voor ontharding, vergroening en een andere mobiliteit.

    Het regionaal dienstverlenend samenwerkingsverband Solva maakte een ondersteuningsaanvraag op voor de oproep ‘Leertraject Verkavelingswijken in transformatie’ van het Vlaams Departement Omgeving en het Team Vlaams Bouwmeester.

    Er zijn uiteindelijk zes verkavelingswijken geselecteerd voor het leertraject. Het Departement Omgeving en het Team Vlaams Bouwmeester zullen de stad dit jaar in een eerste fase begeleiden. Het gaat om het zoeken naar mogelijkheden tot verandering, betrokken actoren en de aangewezen strategie en aanpak.

    Vanaf volgend jaar krijgen drie van de zes projecten ondersteuning en begeleiding op maat door een ontwerpteam. Dan kan ook de uitvoering van het project beginnen.

    Info: Departement Omgeving.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons