Deze ochtend nog in Ninove, vanavond in Pelt en morgen in Damme

    13 augustus 2021

    NINOVE/PELT – Op een onchristelijk vroeg uur zijn 5 fietsers en hun 2 begeleiders vrijdagochtend 13 augustus vertrokken van de Tulpenlaan richting Pelt. Niet toevallig is daar het hoofdkantoor gevestigd van de MS-Liga. Hun gesponsorde fietstocht van 500 km malen ze af ten voordele van deze organisatie.

    Multiple sclerose is een ongeneeslijke, chronische aandoening van het centraal zenuwstelsel. Ontstekingen leiden tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. De ziekte veroorzaakt verschillende (on)zichtbare symptomen; het ziekteverloop is onvoorspelbaar en heel verscheiden.

    Het gaat om 12.000 mensen met MS in België. Genezen kan niet, maar medicijnen kunnen de ziekte afremmen. De MS-Liga ondersteunt die mensen en hun familie. En dus zijn ze blij met elke gift en actie zoals deze van de 5 Ninovieters.

    Sponsortocht

    Vaak heeft de inzet voor een goed doel een heel persoonlijke achtergrond. De moeder van Steve Rousseaux van Mist Cycling kreeg de ziekte op 30-jarige leeftijd en is nu 61. Hij heeft dus van kindsbeen af ervaren hoe zwaar MS doorweegt op de patiënt, het gezin en de omgeving.

    Daarom vertrok hij vrijdagochtend 13 augustus met 4 fietscompagnons en 2 begeleiders voor een driedaagse gesponsorde fietstocht van 500 km.

    Eerst gaat het richting Pelt over 200 km. Daar is het hoofdkwartier gevestigd van de MS-Liga. Zaterdag fietsen ze naar Damme, eveneens 200 km. Zondag 15 augustus zijn ze dan na 100 km terug in Ninove.

    Het bedrag van de sponsortocht schenken ze op 11 september aan de MS-Liga Vlaanderen.

    Info: MS-LigaMiSt Cycling.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons