Dierenasiel Ninove vindt nieuwe locatie

    25 april 2022

    DENDERWINDEKE – Het dierenasiel kan wellicht nog dit jaar terecht in een loods aan de Minnenhofstraat 24. Voor de omwonenden is donderdag 28 april een infoavond gepland.

    Het Ninoofse Dierenasiel is in 1980 opgericht op een terrein aan Kerkveld 29 in Denderwindeke.

    Katrien Reygaerts en Martine Van Den Steen namen het in 2014 over en wilden de hele infrastructuur verbeteren. Maar als gevolg van een beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen op 21 januari 2021 moet het daar weg wegens zonevreemd.

    Loods

    Dus bleef hen niets anders over, dan de zoektocht te beginnen naar een nieuwe locatie.

    Martine: “Uiteindelijk hebben de eigenaars van een landbouwloods aan de Minnenhofstraat 24 ons deze te koop aangeboden. Er komt natuurlijk nog heel veel kijken qua vergunningen, maar het zou op dat vlak moeten in orde komen. Normaal gesproken duurt de administratieve afwikkeling voor de vergunningen toch een viertal maand. We hopen nog voor de winter te kunnen verhuizen.. Eerst moeten we het gebouw isoleren en een nieuw dak laten leggen, zodat de dieren toch al binnen kunnen zitten voor de winterkou.”

    Financieel

    Hen wacht dus nog een serieuze logistieke en financiële operatie.

    “Vooral financieel is het niet eenvoudig om de benodigde middelen bijeen te krijgen. De stad Ninove zal haar steentje bijdragen, maar daarmee kunnen we natuurlijk niet alles betalen. Dus blijft het zoeken naar goede sponsors. Binnenkort hebben ons eetfestijn, want alle beetjes helpen. We zullen ook nog andere initiatieven nemen, eventueel een lening aangaan, om de financiering rond te krijgen.”

    Toch zijn de vooruitzichten gunstig.

    “De ideale ligging is natuurlijk ‘in the middle of nowhere’, maar zolang die wetgeving niet is aangepast, moeten we ons vestigen waar het momenteel kan. Qua ligging is de Minnenhofstraat niet slecht, de loods ligt wat weg van de bewoning. Al hebben we hier op Kerkveld zelf nooit klachten gehad over het lawaai en de gebouwen staan hier meer dan 40 jaar. Hier zitten de dieren buiten en daar komen ze binnen.”

    Infoavond

    Om de toekomstige buren van hun plannen op de hoogte brengen, heeft donderdagavond 28 april een infoavond plaats.

    “Ik begrijp, dat de mensen ongerust zijn. We zullen al het mogelijke doen met speciale geluidwerende isolatie tegen de muren en het dak. De honden zullen het grootste deel van de dag en zeker ’s nachts binnen verblijven. Daarom dus die infoavond. Schepen voor Ruimtelijke Ordening en Dierenwelzijn Katie Coppens zal aanwezig zijn, samen met de ambtenaren van de Milieudienst en de architect om tekst en uitleg te geven en inzage in de plannen.”

    Info: de infoavond heeft donderdag 28 april plaats tussen 18.30 uur en 19.30 uur plaats in het  Trefpunt Winnik, Bokkendries Denderwindeke – Het eetfestijn van Dierenasiel Ninove heeft zaterdag 21 en zondag 22 mei plaats in Trefpunt Winnik –  Dierenasiel Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons