Digibank Dender Zuid wil digitale uitsluiting verkleinen

    12 januari 2023

    NINOVE – Dit project werkt op 3 niveaus: toegang tot laptops, ondersteuning via opleiding en persoonlijke begeleiding bij digitale vragen. Het loopt tot 31 december 2024.

    Het aanbod van Digibank Dender Zuid omvat 3 elementen.

    • Een Digipunt in het Sociaal Huis voor hulp bij digitale vragen.
    • Een uitleensysteem met laptops voor kwetsbare burgers, na doorverwijzing van een maatschappelijk werker in het Sociaal Huis.
    • Digitale vorming en workshops: in de loop van 2023 in het Sociaal Huis en in de deelgemeenten Denderwindeke, Aspelare, Okegem en Appelterre-Eichem.

    Doelgroep

    Dit project is bedoeld voor meerderjarige inwoners met een nood aan digitale ondersteuning zoals: laaggeschoolde werkzoekenden en werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, leefloners, alleenstaande ouders, senioren, mensen in armoede, langdurig zieken.

    De partners in de Digibank Dender-Zuid zijn de lokale besturen Ninove, Geraardsbergen en Denderleeuw, Copact Coaching Zuid-Oost-Vlaanderen, Ligo en Avansa Vlaamse Ardennen en Denderstreek en Steunpunt Welzijn.

    Info: Digibank Dender-Zuid.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons