Digipunt breidt aanbod uit

    01 februari 2023

    NINOVE – Het lokale Digipunt verbreedt het aanbod met een uitleendienst van tweedehands laptops, vormingen en workshops.

    Elke inwoner van Ninove kan met alle digitale vragen terecht in het Digipunt in de ontmoetingsruimte van het Sociaal Huis, Burchtstraat 46 Ninove. Dat kan gaan over het gebruik van smartphone, tablet of computer, inloggen met Itsme of online een premie aanvragen.

    Een medewerker van Ligo staat elke maandag en vrijdag klaar met gratis advies en hulp: van 9 tot 10 uur na afspraak (054-50 50 50) of zonder afspraak van 10 tot 12 uur.

    Aanbod

    Na doorverwijzing van een maatschappelijk werker, kunnen kwetsbare burgers in het Sociaal Huis ook een tweedehands laptop ontlenen.

    In samenwerking met Ligo Zuid-Oost-Vlaanderen en Avansa Vlaamse Ardennen-Dender biedt Digibank Dender-Zuid ook workshops aan op verschillende locaties

    • ‘Tante Georgette en haar tablet’
      – 6 februari, van 9.30 tot 11.30 uur.
      – Ontmoetingscentrum Denderwindeke, Edingsesteenweg 380, Denderwindeke.
    • 7 leuke dingen, die je kan doen met je tablet of smartphone.
      – 6 maart, van 9.30 tot 11.30 uur.
      – Ontmoetingscentrum Denderwindeke, Edingsesteenweg 380, Denderwindeke.
    • ‘Tante Georgette en haar tablet’
      – 13 maart, van 9.30 tot 11.30 uur.
      – Buurthuis Hofstad, Nederhasseltstraat 338, Aspelare.
    • Gezond leven met enkele apps
      – 16 februari, 13 tot 15.30 uur.
      – Sociaal Huis, Burchtstraat 46, Ninove.
    • 3 verrassende dingen die je kan doen met je smartphone-lens
      – 16 maart, 13 tot 15.30 uur.
      – Sociaal Huis, Burchtstraat 46, Ninove.

    Digitale wereld

    Schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen): “We leven in een wereld, waarin we steeds meer moeten kunnen omgaan met een computer, smartphone of tablet. Via dit project stellen we hulp ter beschikking in het Sociaal Huis, waar mensen heen kunnen met vragen. We bieden ook eenvoudige vormingen aan om met een tablet of smartphone te leren werken en interessante toepassingen te gebruiken. Dit kan je leven vergemakkelijken in een steeds meer gedigitaliseerde maatschappij.”

    Inschrijven is gratis via info@digibankdenderzuid.be of 054-50 50 50.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons