Doeken en Doeka in nieuwe kledij naar huwelijksverjaardag

    19 september 2021

    NINOVE – Het reuzenpaar vierde zaterdag 18 september zijn 75ste huwelijksverjaardag. Tijd voor een groots feest.

    Doeken en Doeka stonden zaterdag 18 september volop in de belangstelling. Het reuzenechtpaar vierde niet alleen zijn 75ste huwelijksverjaardag, beiden zijn ook volledig vernieuwd.

    Kledij

    VVV-voorzitter Yvan Roelandt sprak het publiek toe, waarna de onthulling kon plaatsvinden. Het grote publiek kon hen voor het eerst in vol ornaat aanschouwen tijdens de onthulling aan het stadhuis.

    Reuzenkleermaakster Hilde Baeyens zorgde ervoor, dat Doeken en Doeka er stralend uitzien in hun nieuwe kledij, gebaseerd op de eerste kledij van deze reuzen.

    Vooraf had de provinciale voorzitter van ‘Reuzen in Vlaanderen’ in de Hospitaalkapel Ninove officieel aangesteld tot ‘Reuzenvriendelijke gemeente’.

    Aan het Oud Stadhuis gebeurde de vernieuwing van de huwelijksbeloften door schepen Alain Triest. Getuigen Hans De Sutter en Christel Beerens keken toe op het verloop van de cerenomie.

    Na deze plechtigheid volgde een optocht door de centrumstraten en via ’t Oeversteksken ook naar de Rechteroever. Op de Graanmarkt dansten de reuzen rond de fontein, tot vreugde van de het ruim opgekomen publiek.

    Rufijn

    Alle Ninoofse reuzen gingen voor de gelegenheid uitzonderlijk samen op stap gaan, onder begeleiding van de fanfare uit Appelterre, verschillende carnavalsinstanties en prins Vitsken.

    Er werd ook een bezoek gebracht aan de voormalige woning van wijlen Rufijn de Decker (28 juni 1949 – 2 mei 2018) in de Fernand Tavernestraat. Daar had de onthulling plaats van een gedenkplaat ter nagedachtenis van Rufijn.

    De familie was ontroerd bij zovele lofbetuigingen, en mooie woorden van burgemeester Tania De Jonge. De gewezen muzikanten van Rufijn en zoon Floris luisterden de plechtigheid op.

    Doeken en Doeka sloten hun feest af in brouwerij Slaghmuylder. Het was een zonovergoten en geslaagde reuzen-dag in de wortelstad.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons