Domo Ninove zoekt vrijwilligers voor gezinsondersteuning aan huis 

    09 december 2020

    NINOVE – Domo vzw is sinds 1 september ook in Ninove actief. De organisatie ondersteunt gezinnen met jonge kinderen tot 12 jaar en aanstaande gezinnen in een kwetsbare situatie. Ze zoekt momenteel vrijwilligers in het Ninoofse.

    Domo vzw is 30 jaar geleden in Leuven ontstaan op initiatief van 2 geëngageerde dames. Hun uitgangpunt: ” Je kunt zoveel doen door eenvoudig aanwezig te zijn en mensen het gevoel te geven, dat ze er niet alleen voor staan.”

    Sindsdien is Domo vzw blijven groeien en uitbreiden. Het ondersteunt gezinnen met jonge kinderen in een kwetsbare situatie, van bij de zwangerschap tot 12 jaar.

    Domo is ervan overtuigd, dat solidariteit en sociale steun in onze samenleving beschermende factoren zijn voor gezinnen in een kwetsbare situatie. De strijd tegen kinderarmoede vraagt om een globale aanpak op verschillende beleidsniveaus. Maar het lokaal niveau is belangrijk om kinderen met een risico op een leven in armoede en kwetsbaarheid te bereiken.

    Vrijwilligers

    Sinds september 2020 is de organisatie ook in Ninove actief. Tegen eind 2021 ambieert Domo Ninove om 25 vrijwilligers in verbinding te brengen met evenveel kanszoekende Ninoofse gezinnen.

    Daarvoor zijn ze nog op zoek naar vrijwilligers. De eerste vrijwilligers hebben inmiddels hun opleiding achter de rug en staan klaar om een gezin te ondersteunen. Maar om meer gezinnen te bereiken, zijn nog meer vrijwilligers nodig.

    Als Domo-buddy/vrijwilliger maak je je één keer per week vrij . In gezamenlijk overleg ondersteun je ouders met de opvoeding van hun kinderen, bied je administratieve steun of vind je een leuke vrijetijdsbesteding, die aansluit bij hun talenten en interesses.

    Geïnteresseerden nemen contact op met Katrijn Devroede (zie onderaan artikel).

    Info: Domo VlaanderenDomo Ninoveninove@domovzw.be – 0496-15 28 90 (Katrijn Devroede).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons