Drie gemeenten gebruiken samen recyclageparken

    02 januari 2023

    LENNIK/ROOSDAAL/TERNAT – De inwoners van de 3 gemeenten kunnen vanaf 2 januari 2023 terecht op elkaars recyclageparken. De openingsuren en de tarieven zijn op elkaar afgestemd.

    Deze samenwerking heeft voor de inwoners heel wat voordelen. Zij kunnen voortaan 6 dagen op 7 terecht op het dichtstbijzijnde recyclagepark.

    Zo moeten de inwoners van Borchtlombeek geen ommetje meer maken naar Pamel, maar kunnen ze rechtstreeks naar Ternat rijden. De afstand voor mensen van bijvoorbeeld Eizeringen tot het recyclagepark van Pepingen is heel wat langer dan naar dit van Ternat of zelfs Roosdaal.

    Voordelen

    De Roosdaalse schepen Johan Linthout (CD&V): “Deze samenwerking zorgt voor een ruimere dienstverlening, gelijke tarieven, een hogere kostenefficiëntie en een reductie van de CO2-uitstoot. Het zou van slecht bestuur getuigen om dit niet te doen. Na 6 maanden evalueren we en sturen we eventueel bij.”

    Zoals elke gemeente wordt ook Roosdaal geconfronteerd met de oplopende kosten van de inflatie. De bezettingsgraad van het recyclagepark bleek gemiddeld geen 50 % te bedragen, wat niet houdbaar is. Naast de uitbreiding van de openingsuren en dus de dienstverlening, betekent de optimalisatie van het gebruik dus ook een financiële besparing voor de gemeente.

    Deze samenwerking past in het klimaatplan om tegen 2030 een vermindering te hebben van 40 % CO2-uitstoot. Vervoer en mobiliteit zijn nog steeds één van de grootste bronnen van CO2-uitstoot in een gemeente. Deze samenwerking kan veel gereden kilometers uitsparen. De beter afgestemde openingstijden zullen het onnodig energieverbruik beperken en dus ook een CO2-besparing opleveren.

    Afspraak

    De recyclageparken van Roosdaal en Ternat kan je alleen bezoeken na afspraak.

    Inge D’hoe (Intradura): “Het afsprakensysteem op de recyclageparken heeft voordelen voor zowel de inwoner als de parkwachter. Geen lange wachtrijen aan de ingang, snel binnen en buiten wegens een verspreide opkomst. De parkwachter kan je ook snel verder helpen.”

    Info: RoosdaalTernatLennikIntradura.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons