Dubbel aantal sluikstorters gevat

  25 mei 2023

  NINOVE – De Ninoofse gemeenschapswachten hebben in 2023 al 51 sluikstorters kunnen vatten. Dat is een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar, terwijl de hoeveelheid sluikstort op hetzelfde niveau blijft.

  De stad leverde de afgelopen maanden forse inspanningen: een mobiele camera om sluikstort te detecteren en de vervuilers te herkennen, het doorzoeken van zakken sluikstort door de gemeenschapswachten.

  De resultaten liegen er niet om. Tot midden mei zijn al 51 sluikstorters gevat. In 2022 zijn op een heel jaar tijd ‘maar’ 45 sluikstorters geïdentificeerd.

  Meldingsysteem

  Dit resultaat is niet alleen de verdienste van de stadsdiensten, maar ook van vele inwoners en niet in het minst de Ninoofse Zwerfvuiljagers.

  Om die samenwerking nog efficiënter te laten verlopen, start de stad binnenkort met een nieuwe website, die de meldingen gemakkelijker moet maken. Zo zal je bijvoorbeeld kunnen gebruik maken van geolokalisatie. Als je met je smartphone in het veld een melding wilt doen, kan je toestel automatisch aangeven waar je op dat moment bent.

  De Ninoofse zwerfvuiljagers gaan dit nieuwe systeem vanaf midden juni uittesten, vooraleer het in het najaar voor alle inwoners zal beschikbaar zijn.

  Verbaliseren

  “Sluikstort blijft een groot probleem, waartegen we moeten blijven vechten”, beklemtoont burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) “We zetten al jaren in op preventie. Mensen, die ondanks alle tips en raadgevingen blijven sluikstorten, wijzen we op hun verantwoordelijkheid. Als we identiteitsgegevens vinden, verbaliseren wij ook. Sluikstort kan niet, punt.”

  Daarom doet ze een oproep aan alle inwoners om sluikstort zeker te melden.

  “Onze stadsdiensten halen het vuil zo snel mogelijk weg én ze zoeken naar sporen van de sluikstorter. De inzet van onze dienst integrale veiligheid, de medewerkers van Ninove Nette Stad, onze politie en uiteraard de Ninoofse zwerfvuiljagers is ontzettend groot. Zij verdienen respect voor deze aanpak. Enkel door onze krachten te bundelen, kunnen we sluikstort een halt toeroepen.”

  Info: voorlopig kan je sluikstort nog melden via het SIS-meldingssysteem.

  Lees ook: ‘Kris De Wit: Ja, we zijn blij’.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons