Bart en Jessica: “Voor een goede ambachtelijke slagerij is er zeker nog plaats.”

    10 maart 2022

    NINOVE – Bart en Jessica openen vrijdag 11 maart in de Brusselstraat 48 hun slagerij. De tweede, naast de succesvolle zaak in Brakel.

    Slager Bruno stopte goed drie jaar terug met zijn zaak in de Brusselstraat en verkaste naar de Blankenbergse horeca. “De overname bleek naderhand geen succes. Bart en Jessica hadden toen ook al interesse; ik ben blij, dat ze nu de stap hebben gezet. Ze zijn de juiste personen op de juiste plaats.”

    Brakel

    Bart en Bruno kennen elkaar al een hele tijd.

    “Drie jaar en een half terug zijn we in Brakel onze zelfstandige slagerij gestart”, vertelt Bart, “overgenomen van wijlen mijn leermeester. Jessica stopte als zorgkundige om mee te werken in de slagerij. Toen rond die periode Bruno zijn zaak overliet, hadden we inderdaad interesse, maar financieel was dit voor ons nog niet haalbaar. We hebben samen dag en nacht gewerkt, gesteund door een goed team en ook onze kinderen zijn heel actief betrokken.”

    Recent kwam de zaak van Bruno in Ninove terug vrij. Ze aarzelden niet. “Dit is de kans voor Jessica om hier hetzelfde verhaal waar te maken als in Brakel. We doen dit natuurlijk samen.” Een kans, waar Jessica haar Bart enorm dankbaar voor is.

    Gepassioneerd

    Als je hen vraagt naar hun specialiteiten, krijg je meteen een hele lijst van verse eigenbereide producten. Hier is een slager aan het werk, die gepassioneerd is door zijn vak.

    “Het is geen kwestie van een potje open te trekken en te verkopen. Daarom zijn we in Brakel goed uitgerust en zal dat ook in Ninove het geval zijn. Onze klanten kennen ons van het uitgebreide aanbod aan zelfgemaakte charcuterie, rookvlees, hesp, salades, gehakt en bereidingen. Ook voor fondue, kaasschotels, verrassingsbrood en zoveel meer kun je hier terecht. En natuurlijk voor de trippen. In Brakel vallen de witte met suiker en rozijnen zeer in de smaak. Hier, amper 20 km verder, is dit niet gekend. Maar die zullen we ook aanbieden, naast de gewone natuurlijk.”

    Als vakman verdiept Bart zich in nieuwe dingen en volgt hij bijscholing.

    “Je moet kunnen vernieuwen, kwaliteit blijven leveren en fier zijn op je werk. De mensen moeten plezier hebben als ze aan tafel zitten. We hebben altijd de reflex: ‘Wil ik dat ook op mijn tafel hebben?’ We zullen alvast enorm ons best doen om de zaak in Ninove tot een succes te maken. Voor een goede ambachtelijke slager is hier zeker nog plaats.”

    Openingsweekend

    Vrijdag 11 maart gaat de deur van ‘Slagerij Bart & Jessica’ in de Brusselstraat 48 voor de eerste keer open. Die dag is de slagerij doorlopend open van 8.30 uur tot 18 uur.

    Zaterdag 12 maart kun je hier terecht van 8 uur tot 17 uur en zondag 13 maart van 8 uur tot 12 uur.

    Info: Slagerij Bart & Jessica Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons