• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  “Bij ons komt niets meer binnen, behalve facturen”

  07 november 2020

  NINOVE – Het water staat de reguliere carwashbedrijven aan de lippen. Danny Vander Eeckt van carwash Dodane legde ons de situatie van de sector uit.

  De wasstraten in de vier vestigingen van Carwash Dodane zijn leeg, daar waar anders de bubbels niet uit de lucht zijn. Dat is ook zo aan de Désiré De Bodtkaai, waar bedrijfsleider Danny Vander Eeckt ons de situatie van de sector schetste.

  Geen gevaar

  “We zijn noodgedwongen gesloten in wat voor ons een topperiode zou moeten zijn. Maar met de reden van die sluiting zijn we niet akkoord. Je kan bij ons binnenrijden, contactloos betalen, de wasstraat doorlopen en na afloop naar huis rijden. Er is geen enkel contact met iemand van onze installaties, geen enkel gevaar en toch zijn we gedwongen gesloten.”

  Wellicht heeft de sector niet voldoende zwaar kunnen doorwegen op de besluitvorming. “We zijn maar een kleine sector, dat klopt. In garages bijvoorbeeld, kan men na afloop van een onderhoud de wagens nog wel wassen.”

  Slachtoffer

  Wat wellicht ook speelt is de slechte naam van groezelige handcarwashes. “We zijn dubbel slachtoffer. Ze zetten ons al jaren onder druk en moeten zich aan geen regels houden. Ze lozen zomaar in de riolering, terwijl wij alle mogelijke milieumaatregelen absoluut moeten toepassen. Ik vermoed dat op basis van dat soort bedrijfjes de hele sector is gesloten.”

  Het personeel is technisch werkloos en de reserves raken stilaan op. “We zitten op het einde. In maart en april verloren we al twee schitterende maanden en nu is het weer het geval. In de textiel of de horeca kunnen ze nog werken via online bestellingen of afhaalmaaltijden. Maar dat gaat niet in onze sector.”

  Wij kunnen geen wagen online wassen

  Ondertussen moeten ze ook heel zware investeringen afbetalen. Die sluiting zal voor velen de doodsteek zijn.

  Maar via de Belgische Beroepsvereniging Reiniging Voertuigen (BBVR) stappen ze naar de rechter om dit aan te vechten.

  “We zullen strijdend ten onder gaan.”

  Info: Carwash Dodane.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons