“Bij ons komt niets meer binnen, behalve facturen”

    07 november 2020

    NINOVE – Het water staat de reguliere carwashbedrijven aan de lippen. Danny Vander Eeckt van carwash Dodane legde ons de situatie van de sector uit.

    De wasstraten in de vier vestigingen van Carwash Dodane zijn leeg, daar waar anders de bubbels niet uit de lucht zijn. Dat is ook zo aan de Désiré De Bodtkaai, waar bedrijfsleider Danny Vander Eeckt ons de situatie van de sector schetste.

    Geen gevaar

    “We zijn noodgedwongen gesloten in wat voor ons een topperiode zou moeten zijn. Maar met de reden van die sluiting zijn we niet akkoord. Je kan bij ons binnenrijden, contactloos betalen, de wasstraat doorlopen en na afloop naar huis rijden. Er is geen enkel contact met iemand van onze installaties, geen enkel gevaar en toch zijn we gedwongen gesloten.”

    Wellicht heeft de sector niet voldoende zwaar kunnen doorwegen op de besluitvorming. “We zijn maar een kleine sector, dat klopt. In garages bijvoorbeeld, kan men na afloop van een onderhoud de wagens nog wel wassen.”

    Slachtoffer

    Wat wellicht ook speelt is de slechte naam van groezelige handcarwashes. “We zijn dubbel slachtoffer. Ze zetten ons al jaren onder druk en moeten zich aan geen regels houden. Ze lozen zomaar in de riolering, terwijl wij alle mogelijke milieumaatregelen absoluut moeten toepassen. Ik vermoed dat op basis van dat soort bedrijfjes de hele sector is gesloten.”

    Het personeel is technisch werkloos en de reserves raken stilaan op. “We zitten op het einde. In maart en april verloren we al twee schitterende maanden en nu is het weer het geval. In de textiel of de horeca kunnen ze nog werken via online bestellingen of afhaalmaaltijden. Maar dat gaat niet in onze sector.”

    Wij kunnen geen wagen online wassen

    Ondertussen moeten ze ook heel zware investeringen afbetalen. Die sluiting zal voor velen de doodsteek zijn.

    Maar via de Belgische Beroepsvereniging Reiniging Voertuigen (BBVR) stappen ze naar de rechter om dit aan te vechten.

    “We zullen strijdend ten onder gaan.”

    Info: Carwash Dodane.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons