Boeren & Buren daagt je uit: februari zonder supermarkt

    05 februari 2022

    OUTER – “De traditionele supermarkten bieden geen garanties op eerlijke prijzen”, aldus Jamien Stoelzaet (Buurderij in Ninove-Atom). “Doe mee aan ‘Februari Zonder Supermarkt’, want we hebben wel degelijk een heel goed alternatief.”

    In februari 2021 bestelden meer dan 3.000 klanten van het korte keten netwerk Boeren & Buren minstens 3 keer bij een lokale Buurderij. Dat was een pak meer dan in de maanden ervoor. De uitdaging om in februari minder naar de supermarkt te gaan sloeg duidelijk aan.

    Lokaal

    Volgens het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) consumeert sinds de pandemie bijna 1 op 4 consumenten meer lokale producten.

    “Wil je de lokale boer écht steunen, dan biedt een korte keten netwerk garantie op een eerlijke prijs voor de boer”, zegt Jamien. “Zonder tussenstappen, veilingen of groothandels bepalen de boeren zelf hun prijs en worden bodemprijzen in supermarkten vermeden. Op de Buurderij vind je elke week dagverse seizoengroenten en -fruit, hoevezuivel en vlees, recht van bij de boeren uit de streek. Ook sap, vegetarische bereidingen, confituur, honing en ambachtelijke producten zoals chocolade en natuurzeep. Dit alles koop je rechtstreeks van de producenten, ook in Ninove en Denderhoutem.”

    Uitdaging

    “Een maand niet in de wachtrij staan en tegelijk lokale producenten steunen, genieten van duurzaam en vers voedsel? Als je tijdens de maand februari ten minste drie bestellingen plaatst in een van de Belgische Buurderijen of ophaalpunten, maak je kans op een van de 10 waardebonnen t.w.v. € 50. Woon je in de buurt van Ninove of Denderhoutem? Dan kan je terecht in Buurderij Ninove-Atom. Plaats je in februari drie bestellingen, dan maak je kans op een boodschappentas met heerlijke producten uit het assortiment, bovenop de loting van 10 waardebonnen.”

    Info

    Buurderij Ninove-Atom, Herlinckhof, Vijversweg 3 Outer – buurderij Ninove.

    Ophaalpunt Atom: Stichelen 43 Denderhoutem.

    Ophaalpunt Ninia: in het Shopping Center, Centrumlaan Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons