Carrefour Market gepland in de Herremansstraat

  27 april 2021

  MEERBEKE – Eind 2022 zal een Carrefour Market de deuren openen in de Herremansstraat. Het is een project van de ontwikkelingsvennootschap LCV Real Estate van Willy Naessens.

  “Toen we het perceel in de Herremansstraat kochtten, hebben we de mogelijkheden ervan onderzocht”, aldus Bram De Paepe (LCV Real Estate). “Carrefour had interesse om er een Carrefour Market te realiseren. Het is een interessante locatie voor een extra baanwinkel tussen Ninove en Brussel.”

  Duurzaam

  Momenteel loopt de bouwaanvraag.

  “Het perceel is ongeveer 12.000 m² groot. We plannen een bruto vloeroppervlakte van 2.024 m² of een bebouwingsgraad van 16,78 % van de perceeloppervlakte. Op het gelijkvloers voorzien we 71 parkeerplaatsen, de winkel komt op de etage erboven. We hebben oog voor de duurzaamheid en voorzien een groendak. Er is een stalling voor 24 fietsen gepland.”

  Naast de commerciële studie, gebeurden ook een mobiliteitsstudie en een luchtonderzoek.

  “Het is een vrij groen project, met een volledig agrarisch gebied achteraan. Er zijn geen raampartijen om inkijk bij de buren te vermijden. Het voetwegje naar de Klapstraat ligt op onze eigendom, maar zal volledig gescheiden blijven van ons project. De aangelanden zullen het ten allen tijde kunnen gebruiken. De doorgang zal voor de bezoekers aan de Carrefour Market fysiek onmogelijk zijn om het kruispunt met de Brusselsesteenweg niet extra te belasten. De in- en uitrit voor de vestiging liggen zover mogelijk in de Herremansstraat.”

  Planning

  Indien de bouwaanvraag groen licht krijgt, zal de Carrefour Market wellicht eind 2022 de deuren openen.

  Samen met de winkels op de Albertlaan en de Graanmarkt zal dit de derde Carrefour-vestiging zijn op Ninoofs grondgebied.

  MLI – Foto’s/projecties Wilma Wastiau

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons