De Gemeentehuisstraat heeft nu ook haar terrassenruimte

  03 juli 2020
  chepen Alain Triest is tevreden met het terrassenplan ten behoeve van de lokale horeca. Schepen Alain Triest is tevreden met het terrassenplan ten behoeve van de lokale horeca.

  MEERBEKE – De Gemeentehuisstraat is sinds vrijdagavond 3 juli ook een terrassenstraat. Tot tevredenheid van de klanten en de lokale horeca.

  Die zogenaamde terrassenstraat maakt deel uit van een terrassenplan, ten behoeve van de lokale horeca. Schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD) had dit op de gemeenteraad van 18 juni voorgesteld. Hij kreeg daarvoor van alle partijen bijval.

  De uitbreidingen van de bestaande terrassen waren al mogelijk vanaf 19 juni. Iets later volgden ook twee terrassenstraten: in de Geraardsbergestraat (Ninove) en de Gemeentehuisstraat (Meerbeke).

  De Geraardsbergsestraat is sinds vorige week van vrijdag tot en met zondag op bepaalde uren gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Op die manier kunnen de lokale horecazaken een terras plaatsen op de openbare weg. Tijdens de afgesproken uren geldt een wegomlegging. Aanvankelijk was er wat protest van buurtbewoners, maar blijkbaar is daar voorlopig een eind aan gekomen.

  De Gemeentehuisstraat in Meerbeke volgde vrijdagavond 3 juli. Daar is terrassenruimte voorzien langs de rechterkant richting Halsesteenweg. Mits aangepaste signalisatie in deze zone 30 kunnen de cafés daar op een veilige manier een terras realiseren. Doorgaand verkeer blijft mogelijk.

  Een korte rondvraag bij klanten en de uitbaatster van café Oud Withuis leverde positieve commentaren op. Het weer viel mee voor deze eerste terrassenavond en er was voldoende plaats voor alle gegadigden, binnen en buiten.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons