Deze 11 bedrijven komen zeker naar Doorn Noord

    16 september 2020

    NINOVE – Inmiddels zijn de bedrijven gekend, die zich op het bedrijventerrein Doorn Noord zullen vestigen. Het zijn er in totaal 11, uit verschillende sectoren. 2 moeten nog finaal beslissen.

    De aanleg van het bedrijventerrein is volop bezig. 30 bedrijven stelden zich kandidaat voor een plekje op dit duurzame bedrijventerrein. Lokale energieopwekking, ruimtelijke kwaliteit, biodiversiteit en slim delen & samenwerken vormen hierbij de centrale principes.

    11 kandidaten kregen ondertussen een lot toegewezen, 2 bedrijven moeten nog finaal beslissen.

    Bedrijven

    De gekozen ondernemingen zijn actief in verschillende sectoren.

    Eerste kennismaking

    Op uitnodiging van SOLVA kwamen deze bedrijven in december 2019 al een eerste keer samen. Ze maakten kennis en overlegden over de stedenbouwkundige vereisten van de verkoopsvoorwaarden.

    Hier is ook de oproep gelanceerd om bij de start van de opmaak van hun bouwplannen het advies in te winnen van de omgevingsambtenaar van stad Ninove en de projectleider Pieter Kindermans.

    Fluvius advies gaf informatie over hun aansluiting op het net. Think-E lichtte de mogelijke energieconcepten toe, op basis van het verbruikersprofiel van de toekomstige bedrijven.

    Ieder bedrijf kreeg intussen een specifiek lot toegewezen.

    Daarnaast gebeurt ook nog onderzoek naar de aanleg van een windturbine, een bedrijfsverzamelgebouw in combinatie met een dienstencentrum, een vrachtwagenparking en een mobipunt. Hiervoor is ruimte voorzien op het terrein.

    Info: Doorn Noord.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons