Dit jaar geen voetbaldorp in Ninove

    18 mei 2021

    NINOVE – Het is nog niet officieel in een collegebesluit gegoten, maar voor het EK 2021 zal de stad geen voetbaldorp uitbesteden. “We willen de lokale horeca zeker geen concurrentie aandoen na al die maanden van verplichte sluiting”, zegde ons schepen voor lokale economie Alain Triest (Open VLD).

    In 2018 was er ‘Garden of Eden’, een voetbaldorp op de OCMW-site ter gelegenheid van het WK in Rusland. Vorig jaar stond een gelijkaardig evenement gepland voor het EK, maar dat is niet kunnen doorgaan wegens onvoorzienbare omstandigheden.

    Het voetbalspektakel is verplaatst naar 2021: van 11 juni tot 11 juli zullen de beste 24 landenploegen elkaar partij geven in 12 verschillende steden en landen.

    Geen dorp

    In tegenstelling tot voorgaande plannen, komt in Ninove geen EK-voetbaldorp met kwakkelzomerbar.

    Schepen Triest: “Het was vorig jaar de bedoeling om dat net als in 2018 uit te besteden. De lokale brandweer was bijvoorbeeld een geïnteresseerde partij. Maar toen kwam corona en hebben we besloten om dat niet te organiseren. We wilden de lokale horeca geen concurrentie aandoen, gezien de moeilijke omstandigheden. Het is voor ons ook kort dag, aangezien de matchen al op 11 juni beginnen. Overigens is het nog niet helemaal duidelijk wat en hoe je iets zal kunnen organiseren.”

    Horeca

    Ook de zelfstandigenorganisatie Unizo gaf al een voorzet in die zin. De bal ligt dus in het kamp van de plaatselijke horeca.

    Zoals in De Wettel aan het stationsplein, waar ze nauwelijks kunnen wachten tot de aftrap. “Het is inderdaad een goed besluit, zodat de horeca de kans krijgt”, aldus Annita Sonck. “Bij ons zullen zoals gewoonlijk alle matchen te zien zijn, niet alleen deze van de Rode Duivels. Dat zal gebeuren op een reuze tv-scherm in het café en een groot scherm in onze zaal.”

    Bij mooi weer, voorzien ze ook achteraan op het terras de mogelijkheid om naar het voetbal te kijken. “En tijdens de matchen van de Rode duivels offreren we opnieuw gratis frietjes.”

    Ook zij heeft nog een aantal praktische bedenkingen: “Alleen weten we nog niet goed wat we moeten doen als iedereen op een veilige afstand zit te kijken en om 22 uur het café en de zaal dicht moeten. Hopelijk komt hiervoor nog een oplossing.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons