Een hele zomer lang kun je uitgebreid terrasjes doen

    26 maart 2022

    NINOVE – De gemeenteraad keurde op 21 maart het tijdelijke terrassenplan goed voor de periode van 1 april tot en met 06 november 2022.

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) schetste de contouren van dit terrassenplan.

    “De diensten en de schepen voor lokale economie Alain Triest (Open VLD) hebben daar veel tijd en energie in gestoken. Het gaat hier om de uitbreiding van de bestaande terrassen en het creëren van bijkomende terrassenruimte. Uiteraard spelen bij de inname van het openbaar domein de regelgeving voor de voetpaden en de veiligheid een grote rol.”

    Straat

    In het gedeelte van de Geraardsbergsestraat, tussen de Savooistraat en de Dam, is geopteerd voor een flexibele terrassenstraat.

    “Op vraag van de uitbaters zal die er pas vanaf 1 mei zijn, tijdens een aantal uren op vrijdag en zaterdag (van 18 uur tot 01 uur) en ’s zondags (van 14 uur tot 20 uur). Uiteraard niet bij slecht weer. De bewoners krijgen op voorhand melding wanneer de terrassenstraat opengaat.”

    Parking

    In de Gemeentehuisstraat in Meerbeke zijn de uitbreidingmogelijkheden beperkt.

    “Daar bieden we terug de mogelijkheid om aan de overkant van de straat op de parking een terrassenruimte te voorzien vanaf 1 april. Dat viel vorig jaar goed mee en goede dingen moet je behouden.”

    Suggesties

    Rudy Corijn (Forza Ninove) vond die regeling in orde.

    “Eventueel kan in Meerbeke een aparte elektriciteitskast worden voorzien. En laten we de aanvraagprocedure zo beperkt mogelijk houden. Als niets is gewijzigd, moeten de horeca-uitbaters geen nieuwe plannen indienen. Een verklaring op eer moet volstaan.”

    Uiteraard was Stijn Vander Elst (Open VLD) als een van de geestelijke vaders van dit plan content met de verlenging ervan. Hij suggereerde om het tijdelijk karakter waar mogelijk permanent te maken.

    Volgens Ilse Malfroot (Forza Ninove) zouden in de Geraardsbergsestraat niet alle caféuitbaters gewonnen zijn om de hele straat af te sluiten. Enkele parkeerplaatsen afzomen met betonblokken zou volstaan.

    De burgemeester vond de suggesties de moeite waard om te toetsen op hun haalbaarheid. Voor de Geraardsbergsestraat was het nodig om elk geval apart te bekijken. “Sommige zaken hebben ruimte om op die manier uit te breiden, andere niet. Maar vorig jaar waren daar toch al veel minder klachten dan voorheen.”

    De raadsleden aanvaardden unaniem de voorgestelde regeling.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons