Fietsen en proeven van lokale lekkernijen

    19 mei 2021

    NINOVE – De Buurderij organiseert zaterdag 22 mei de fietstocht ‘Lekker Lokaal’. In je eigen groep en op eigen tempo fiets je een lus van 30 of 43 km langs mooie Pajotse wegen. Enkele boeren en ambachtelijke producenten bieden je onderweg proevertjes.

    De Week van de Korte Keten heeft plaats van 15 tot 23 mei. De korte keten, dat is lekker, gezond en eerlijk eten, rechtstreeks van de boer.

    Tal van boeren zetten dan hun producten op een plezante manier in de kijker. Zo ook Buurderij Ninove.

    Boeren & Buren

    Een Buurderij is een initiatief van Boeren & Buren. Dat is een netwerk voor de rechtstreekse verkoop van lokaal voedsel door lokale boeren en ambachtelijke producenten. Als klant leer je het verhaal achter je voedsel kennen. De boer maakt kennis met zijn klanten en kan zo de vinger aan de pols houden.

    In de Buurderij van Ninove werkt verantwoordelijke Jamien samen met een tiental producenten uit de streek. De gemiddelde afstand tussen deze buurderij en haar producenten bedraagt 15 km.

    Je kunt er onder andere groenten, brood, zuivel, vlees en vegetarische bereidingen kopen. Vers, op het ritme van de seizoenen en met een eerlijke prijs voor de producent.

    Fietstocht praktisch

    • Inschrijven: via dit digitaal formulier.
    • Deelnameprijs: € 5 per persoon (€ 2 voor kinderen van 3-7 jaar, gratis voor jongere kinderen); je betaalt bij de start.
    • Startplaats: Buurderij Ninove (Herlinckhof, Vijversweg 3, 9406 Outer ) tussen 12 en 14 uur.
    • Tot 17 uur kun je terecht bij de producenten voor het proevertje.
    • Route: online en op papier, niet bewegwijzerd.

    Info: Buurderij Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons