Fietskoerierdienst ‘Snel & Wel’ zoekt vaste stek

    03 juni 2023

    MEERBEKE – De fietskoerierdienst ontving vrijdag 2 juni de pers en politici in het voormalige jeugdhuis Het Uur langs de Halsesteenweg.

    Het sociale tewerkstellingsproject ‘Snel & Wel’ (S&W) is een initiatief van Steunpunt Welzijn, gesteund door Werkpunt Ninove en de stad Ninove.

    Het fietskoerierbedrijf stelt mensen te werk, die het moeilijk hebben om op de reguliere arbeidsmarkt een job te vinden. Tijdens hun tewerkstelling worden ze gecoacht en ondersteund.

    Lijdensweg

    S&W heeft nood aan een vaste uitvalsbasis. Nadat ze eerst onderdak vonden in de voormalige gebouwen van de Bond Moyson, achter De Vooruit, had de koerierdienst lang zicht op een definitieve plek in het leegstaande NMBS-station van Ninove. Om onduidelijke redenen kreeg de vzw eerder dit jaar van de NMBS te horen, dat het gebouw niet geschikt is.

    Opnieuw moest de organisatie op zoek naar een nieuwe stek.

    Het Uur

    De stad kwam ter hulp en bood het gebouw van het voormalig jeugdhuis Het Uur aan als een tijdelijke oplossing. Ook dat gebouw verandert van eigenaar en voor S&W betekent dit opnieuw de start van een zoektocht naar een nieuw onderkomen.

    Bij voorkeur is het een centraal gelegen pand in Ninove, met voldoende plaats voor de koeriersruimte, een bureau en een stalling voor de fietsen.

    Ninofmedia sprak met Michel De Gols (voorzitter Steunpunt Welzijn), Jordy De Dobbeleer (werkpunt Ninove), Nele Voesterzoons (coördinator S&W) en fietskoerier Christophe Coulougnon.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons