Gratis fair trade chocolade in ruil voor een lege wikkel

    11 oktober 2023

    NINOVE – De lokale Oxfam Wereldwinkel verwent zijn klanten op de ‘Dag van Fair Trade’ en laat ze zaterdag 14 oktober kennismaken met faire en lekkere chocolade.

    De ‘Week van de Fair Trade’ loopt van 4 tot 14 oktober en zet het belang van eerlijke handel voor het klimaat en voor de mensenrechten centraal. In de eerste plaats strijdt Oxfam voor een leefbaar inkomen voor de producenten. Bovenop de hogere fair trade wereldmarktprijs krijgen ze een fair trade premie, waarmee ze extra investeringen in onderwijs, gezondheid of verbetering van de landbouwgrond kunnen doen.

    Eerlijke handel is volgens Oxfam ook een efficiënt wapen tegen de klimaatopwarming, omdat produceren met respect voor de planeet centraal staat. De cacaosector bijvoorbeeld is berucht om zijn grootschalige ontbossing. Oxfam daarentegen betaalt bij de ‘Bite to Fight’-chocolade een premie per jaar per boom, die blijft staan.

    Gratis

    Om die chocolade te promoten, kan je zaterdag 14 oktober in de Oxfam Wereldwinkel aan de Denderkaai een lege chocoladewikkel van om het even welk merk omruilen voor een gratis tablet van 180 g fair trade chocolade van verschillende smaken, 1 tablet per gezin en zolang de voorraad strekt.

    Die dag kan je er ook een gratis kopje koffie drinken met een stukje (h)eerlijk chocoladegebak. Op een ludieke en interactieve manier krijg je info over het belang en de impact van eerlijke handel. Bovendien lopen heel wat ‘2+1 gratis’-promoties.

    Petitie

    Je kan er ook de petitie tekenen voor meer klimaatrechtvaardigheid en de rol, die grote bedrijven hierin kunnen spelen. Zij stoten het overgrote deel uit van de CO2 en dus wil Oxfam van hen inspanningen en investeringen in de overgang naar een koolstofarme wereld. Zij hebben veel meer macht en financiële middelen dan de individuele consument.

    De petitie kun je ook ondertekenen via deze link of de QR-code onderaan dit artikel

    Info: Oxfam Wereldwinkel, Denderkaai 42 Ninove – Zaterdag 14 oktober doorlopend open van 10 tot 18 uur.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons