Handelskern versterken via pop-up De 5Hoek

    02 juni 2017

    Een leegstaand winkelpand aan ‘de Vijfhoek’ in Ninove (kruispunt Biezen-, Stations-, De Vlaeminck- en Pauwstraat) wordt van 1 april tot 30 juni een pop-upplek en experimenteerplaats voor cultuur, ambachten en nieuwe horeca. Om de beurt verhuizen twee lokale ‘artists in residence’ hun atelier naar het pand en installeert een jonge startende ondernemer er een tijdelijke horecazaak. Met steun van de stad Ninove wordt ‘De 5Hoek’ een boeiende bruistablet en een draaischijf voor zowel makers (jonge creatievelingen) en smakers (jonge starters in de horeca) als voor cultuurliefhebbers en lokale consumenten. 

    Hippe foodies en ‘unieke’ keramiek

    Eerder kon je er al Food Swings vinden, een hippe “lunchbar by day & restaurant by night” van de zussen Eva en Sarah Dehenauw. Nog tot zondag vind je er Ginger Ceramics van Frauke Hamerijck. Vanaf maandag 5 juni neemt Femke Geeroms er met Fabrik UNIK haar intrek.

    Fabrik UNIK

    Deze pop-up zal de etalage sieren met baby- en kinderkleertjes, maar ook met gepersonaliseerde cadeautjes. Elk stuk is handgemaakt en dus helemaal UNIeK. Naaiwonders kunnen hun hart ophalen bij de kleine, maar zorgvuldig uitgekozen selectie aan stoffen. Initiatiefneemster Femke Geeroms zorgt ook voor verschillende workshops voor beginners als gevorderden. 

    Initiatief van de stad Ninove

    ‘De 5Hoek’ is een initiatief van de dienst cultuur in het kader van het festival ViTrien, maar wordt ten volle gesteund door de dienst lokale economie. “Dit initiatief past immers 100 procent in de ambities van het stadsbestuur om onze handelskern te versterken”, zegt schepen van lokale economie Alain Triest. “We hopen dat dit initiatief een leerrijke ervaring is voor de opstart van toekomstige pop-ups”, besluit Alain Triest.  

     

     
    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons