Het verhaal van Jos en de pensen van Rik

    29 januari 2021

    MEERBEKE – Inmiddels is het genoegzaam bekend, dat slagerij Jos de roemruchte ‘pensen van Rik’ vanaf dinsdag 02 februari zal verkopen.

    Dat slagerij Jos het slachtoffer werd van hackers, die visten naar de bank- en andere gegevens van zijn klanten, deden we eerder al uit de doeken. Dank zij het snelle optreden leden geen klanten schade en valt het al bij al nog mee.

    Pensen

    Maar het waren de pensen van Rik, die ons naar de slagerij aan de Brusselsesteenweg brachten.

    Toen Jos Van Snick enkele weken voor nieuwjaar via een leverancier hoorde, dat slagerij Rik Van Den Berghe in de Lavendelstraat zou stoppen, schoot de ambachtsman in hem onmiddellijk wakker.

    “Ik wou er alles aan doen om het ambachtelijk recept van Rik voort te zetten. Het is al sinds drie generaties doorgegeven en past ook bij ons streven naar eigen gemaakte producten.”

    Na een eerste contact met Rik, volgde enkele weken later nog een overleg. “Ik wou Rik er ook bij betrekken om toch zeker te zijn, dat we dezelfde kwaliteit zouden leveren volgens het echte recept. En eerlijk is eerlijk: onze pensen zijn goed, maar die van Rik zijn heel goed en hebben iets meer dan de onze.”

    Eigen kind

    Dat nieuw aanbod verhoogt niet echt de druk op slagerij Jos.

    Jos Van Snick: “Succesvol zijn?
    Dat is alle dagen honderd procent alles geven.”

    “Rik komt in het begin meewerken om toch zeker te zijn. Met een 14-koppige ploeg en enkele flexi-werkers is het een kwestie van aanpassen en wat reorganiseren. Maar daar zijn we al mee bezig. Onze mensen zien het echt zitten en staan te springen om daaraan mee te werken. De slagerij, dat is ons levenswerk. Je gaat er mee slapen en je staat er mee op. Het is je eigen kind.”

    Vanaf dinsdag 02 februari zijn er dus opnieuw ‘pensen van Rik’. “We verkopen deze op maandag, dinsdag en woensdag; vrijdag en zaterdag kun je de pensen volgens ons recept kopen. Maar op is op natuurlijk. Bestellen op voorhand zal dus zeker nodig zijn.”

    Slagerij Jos geeft 10 keer 1 kilo pensen weg als je dit artikel op onze FB-pagina deelt.

    Winnaars maken we bekend op 27/2

    Info: Slagerij JosFB-josninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons