Het zijn weer drukke dagen bij bakkerij Vijverman

    23 december 2020

    MEERBEKE – Net zoals bij vele bakkers zijn de kerst- en nieuwjaarperiode ook voor bakkerij Vijverman de drukste tijd van het jaar. Zelf feesten schiet er dan bij in. “Maar ik geniet nog altijd van een lekkere zelfgemaakte kerstbuche”, vertrouwde Maarten ons toe.

    Die kerstbuches blijven ook dit jaar de toppers, op de voet gevolgd door de chocomousse en de champagnebavarois.
    Hoeveel honderden meter hij dit jaar al heeft gebakken, houdt Maarten Vijverman niet bij.

    Maar het is en blijft een stressvolle periode: “De bestellingen moeten goed zitten en alles moet kloppen. We werken in deze periode eigenlijk de klok rond: de patissiers beginnen ’s morgens en de bakkers ’s avonds.”

    Personeel

    Sommige bakkerszaken zijn dicht in deze periode, bij gebrek aan personeel.

    “Wij hebben op dat vlak nog niet echt een probleem, al wordt het wel moeilijker. Hoe groter jouw zaak wordt, hoe meer personeel je nodig hebt. Dan wil de ene al eens vrij op kerst en trekt hij op die manier een andere mee. Dus zijn we op kerst- en nieuwjaarsdag zelf dicht.”

    Genieten

    Of hij zelf nog kan genieten van een kerstbuche? “Natuurlijk, hier maken we alles zelf, ook de slagroom. En wat je zelf maakt, smaakt toch altijd beter. Maar veel tijd om in onze kleine bubbel te feesten is er niet. Een lekker kalkoen op kerstavond en daarna naar bed. Veel slaap hebben we de afgelopen dagen immers nog niet gehad. En de vrijdag moeten we terug aan de slag, ook in het weekend.”

    Info: bakkerij Vijverman.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons