Hoop voor 24/7 geldautomaat in stadscentrum

    25 mei 2023

    NINOVE – De kans bestaat, dat kort bij het Ninia Shopping Center of in de binnenstad een geldautomaat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 zal beschikbaar zijn. Over de dorpskernen is niets geweten.

    In de commissie economie van het federaal parlement vond woensdag 24 mei een gedachtenwisseling plaats over de geldautomaten. Parlementsleden gaven aanbevelingen door aan de bevoegde ministers Dermagne (PS), Van Peteghem (CD&V), staatssecretaris Bertrand (Open Vld) en afgevaardigden van Febelfin, de Nationale Bank en Batopin. Deze laatste beheert de bankneutrale geldautomaten voor de vier Belgische grootbanken (BNP Parisbas Fortis, Belfius, ING en KBC).

    Tussen de federale overheid en de bankensector bestaat sinds 31 maart 2023 een charter over de regeling van de geldautomaten. Iedereen zou 24 gratis geldafhalingen kunnen doen en elke stad/gemeente moet een geldautomaat hebben, die 24/ 7 beschikbaar is.

    Beschikbaarheid

    Burgemeester en parlementslid Tania De Jonge (Open Vld): “De 24/7 beschikbaarheid van de automaten kan in Ninove niet worden gegarandeerd omdat deze zich in het Ninia Shopping Center bevinden, tot grote ergernis van vele inwoners en zelfstandigen. Ik heb dit al meermaals aangekaart bij de minister en Batopin. Die organisatie erkende, dat er bij de uitrol van hun automaten wat kinderziektes waren.”

    Deze hadden onder meer betrekking op een slechte communicatie naar en geen/onvoldoende betrokkenheid van de lokale overheden en het onveiligheidsgevoel door het ontbreken van tussenschotten.

    Extra

    De Jonge: “De plaatsing van de automaten in Ninia stuitte op heel wat terechte kritiek: een geldautomaat moet ten allen tijde beschikbaar en bereikbaar zijn. Batopin engageert zich om kort bij de shopping of in de binnenstad ook een automaat te voorzien. Zo zullen 24/7 geldtransacties kunnen gebeuren.”

    De burgemeester en haar schepen voor lokale economie Alain Triest (Open Vld) zijn hierover volop in gesprek met Batopin.

    Er is ook positief gereageerd op het idee van Tania De Jonge om een duidelijk hulpmiddel te creëren, waarop of waarin alle automaten zijn weergegeven met plaats en openingsuren. Zo kun je een alternatief zoeken als je voor een gesloten of defecte geldautomaat staat.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons