Hopleverancier brouwerij Slaghmuylder stopt na 74 jaar

    26 maart 2023

     NINOVE – Erembodegemnaar Alfons Temmerman teelt al hop sinds zijn 14de. Decennia lang leverde hij biologisch gekweekte hop aan de brouwerij Slaghmuylder.

    We ontmoeten Alfons in het gezellig zaaltje van brouwerij Slaghmuylder, tussen de oude stoommachine en de antieke geëmailleerde reclamepanelen. De kranige 88-jarige vertelt honderduit over het product, dat zijn hele leven beheerste.

    “In de jaren ‘50 waren er honderden hopboeren in de streek rond Aalst en Asse. Ik heb ze één voor één zien verdwijnen. Velen werden ziek door de chemicaliën, die onze stiel binnen slopen.”

    Biologisch

    Eind de jaren ‘80 nam Temmerman een drastische beslissing: hij zou alleen nog biologisch telen. Een ingeving, die hem uiteindelijk geen windeieren legde.

    “Ik ontmoette in die tijd meneer Michel (Slaghmuylder – nvdr)”, vertelt ons Alfons, “en kon hem overtuigen van mijn product. Hij was vooral gecharmeerd omdat mijn hop 100 % biologisch werd geteeld .”

    Ook Luc Verhaegen vertelt enthousiast over de samenwerking met Alfons Temmerman. “Zowel in de Witkap als in de pils gebruiken wij de hop van Alfons.”

    Geniet van het volledige gesprek, dat Ninofmedia had met Alfons Temmerman en Luc Verhaegen.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons