“Iedereen wil die afvalberg zo snel mogelijk weg”

    07 mei 2021

    NINOVE – Containerbedrijf Vindevogel wil het afvalverwerkingsbedrijf aan de Elisabetlaan overnemen. Indien de provincie de vergunningsaanvraag goedkeurt, wil het bedrijf daar op een correcte manier de afvalverwerking organiseren.

    De afvalberg van het failliete bedrijf Tim bvba aan de Elisabethlaan zal op termijn verdwijnen. De Oudenaardse firma Vindevogel heeft een aanvraag lopend bij de provincie voor de overname van de site.

    Correct

    Mieke Goemaere (firma Vindevogel). “Nadat wij de vergunning hebben gekregen, kunnen we beginnen met het terrein te saneren. Daarna starten wij vanaf nul om de afvalverwerking te organiseren zoals het hoort te zijn en niet zoals het de afgelopen 9 jaar is gebeurd. We hebben dat op een gelijkaardige manier gedaan met onze site in Gavere.”

    “Bij ons moet je geen bottines aantrekken om op onze terreinen te komen.”

    Het afval zal ook niet in bergen worden opgestapeld. “Elke dag gebeurt een voorsortering van het aangevoerde afval, dat wij dagelijks afvoeren naar erkende verwerkingsbedrijven. Dat doen we ook op onze sites in Gavere, Oudenaarde en Deinze. En aannemers, die bijvoorbeeld snoeiafval aanvoeren, nemen daar vaak teelaarde of compost of boomschors mee.”

    Een weegbrug in en uit op de site zelf moet wachtrijen op de Elisabethlaan voorkomen.

    Planning

    De beslissing over de vergunning zou half juni vallen.

    “Vindevogel heeft ruim 20 jaar ervaring en dit zal onze vierde site zijn. We zijn al meer dan een jaar bezig om voor Ninove een positieve vergunning te krijgen. Het is natuurlijk altijd aanpassen aan bijkomende vragen en voorwaarden, maar we hopen op een gunstige afloop. Iedereen wil die afvalberg daar weg. Hoe rapper, hoe beter voor iedereen. Nu is het geen mooie toegang tot Ninove.”

    Het Chinees restaurant verdwijnt om na de sloop deel uit te maken van de volledige site. La Lorraine kan tegelijk zijn parking voor een deel uitbreiden.

    “Als we de vergunning krijgen, kunnen we wellicht rond oktober-november beginnen met de sanering van de volledige site. We hopen tegen juni/juli volgend jaar met de effectieve uitbating te kunnen starten.”

    Info: Vindevogel.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons