Installatie feestverlichting begonnen in centrumstraten

    07 december 2021

    NINOVE – Een firma is gestart met de plaatsing van de feestverlichting in het centrum.

    Schepen Alain Triest (Open VLD), bevoegd voor lokale economie: “Jammer genoeg gooit corona voor het tweede jaar op rij roet in het eten en moesten we het eindejaarprogramma noodgedwongen wat beperken. Toch staat er nog heel wat fijns op het programma. Het loont zeker de moeite om af te zakken naar de stad en lokaal te shoppen. Door de nieuwe kerstverlichting zal dat trouwens in een nog net iets mooier aangeklede stad kunnen. Heel wat horecazaken kunnen voor het eerst ook een uitgebreid winterterras plaatsen. Daar kan je je na een dagje shoppen corona-veilig opwarmen bij een lekkere warme chocomelk of een glühwein!”

    Feestverlichting

    Vrijdag 10 december wordt de feestverlichting in de stad aangestoken. De reeds gekende overspanningen in de binnenstad zijn vernieuwd en ook de paalornamenten hebben een ander uitzicht gekregen.

    Er komen ook meerdere blikvangers in het centrum. Zo zal je op het plein achteraan het Ninia Shopping Center kunnen uitrusten in een grote kerstbal, aan het Oud Stadhuis staat een verlichte baljurk. Aan de fontein op de markt kan je op de foto met een Xmas verlichting.

    De feestverlichting bestaat uit LED-verlichting, waardoor het verbruik miniem is. Ze zal dan ook 24 uur op 24 branden om op die manier toch voor een lichtpunt te zorgen in deze donkere dagen. De feestverlichting blijft hangen tot de derde week van januari.

    De vuilnisbakken in de winkelstraten zijn aangekleed als een geschenkje, net iets gezelliger dan een groene vuilnisbak.

    Alain Triest: “Een gezellige sfeer tijdens de eindejaarperiode is altijd belangrijk en in deze corona-tijden nog net iets meer. Daar willen wij als stad mee voor zorgen, door dit jaar extra in te zetten op mooie kerstverlichting. We investeerden o.a. in nieuwe mooie eyecatchers, waardoor de stad er heel aantrekkelijk zal uitzien. We hopen dan ook dat shoppers afzakken naar onze stad om lokaal te winkelen en dit ook delen op de sociale media. De nieuwe blikvangers nodigen daar in elk geval toe uit!”

    Info: Ninove wintertijd.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons