Jaro brengt een nieuw drankje op de markt: Ninive Limoncello

    02 mei 2021

    NINOVE – Na de succesvolle lancering van zijn ‘Nienofske Straffe Kaffee’ heeft Jaro Goubert blijkbaar de smaak te pakken. Hij stelt nu zijn ‘Ninive Limoncello’ voor. Wij mogen een fles weggeven.

    Eerst was er de koffielikeur en dan nu de ‘Ninive Limocello’. Het is een citroenlikeur met een alcoholpercentage van 30 % vol., in flessen van 70 cl.

    De bedenker, Jaro Goubert van Publi Jaro, gaf ons tekst en uitleg bij zijn nieuw product. Ook hier is de band met Ninove heel nadrukkelijk aanwezig.

    Stadsleuze

    “Sinds november 2020 ben ik samen met de stokerij beginnen werken aan een zomerdrank. We kwamen al snel uit bij een limoncello. Het product draait rond ‘Ninove, de oudste, de stoutste en de wijste der steden’, de stadsleuze van Ninove.”

    Het drankje is in de eerste plaats gekoppeld aan Ninive. “Dat is de vroegere naam voor Ninove en tegelijk de hoofdstad van Assyrië uit de oudheid. De stoutste heeft een band met de Koepoort, die op het etiket staat. Volgens de legende durfden de Ninovieters de vijand opwachten met open poorten.” We vergeten daarbij gemakshalve de historie van de ezel.

    Volgens Jaro is er ook een band met de limoncello zelf. “Er is namelijk al verscheidene keren proefondervindelijk bewezen, dat je van limoncello de zwaarste katers krijgt. Maar is het dit niet een beetje waard? Tenslotte heet Ninove de wijste omdat hier geen stadsnar was/is. Laat nu net het drinken van de ‘Ninive Limoncello’ de wijste beslissing zijn, die je kunt maken.

    Praktisch

    De flessen zijn te koop op de website en kosten € 25 per stuk.

    Net als de ‘Nienofske Straffe Kaffee’ zul je de limoncello vanaf 8 mei op verschillende Ninoofse terrassen kunnen drinken. Als je wilt weten waar, hou je best de pagina van Publi Jaro in het oog.

    We mogen 1 fles ‘Ninive Limoncello’ weggeven. Deel dit artikel op FB en misschien ben jij de gelukkige.

    Info: NinivelimoncelloPubli Jaro.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons